Onze Werkwijze

Stelt u zich wel eens een van deze vragen?

▶ Waarom heb ik deze opdracht (niet) gekregen?
▶ Waarom is mijn verzuim zo hoog?
▶ Waarom is deze collega al zolang ziek?
▶ Waarom klikt het niet/wel met deze m/v?
▶ Waarom negeert deze collega mij?
▶ Wat is mijn rol – sterkte –zwakte als manager of medewerker?

De theorie van Commitment

In onze werkwijze gebruiken we de Hoofd-Hart-Handen methode. Het is een manier om te kijken naar onze relaties, onze gedetacheerde medewerkers en uiteraard kijken we ook hoe we zelf in elkaar zitten.

De theorie is gebaseerd op het model van Meijer-Allen (ref...). Hoofd staat voor voor mensen die doelgericht zijn en zich verder willen ontwikkelen. Zij hebben een duidelijk beeld van hoe hun toekomst eruit moet zien en hoe zij dit willen bereiken. Deze medewerkers worden uitgedaagd door projecten en nieuwe ideeën. Hoe eenvoudig is het om hen de ruimte te geven.

Hart-mensen hebben hart voor de zaak en werken vrijwel uitsluitend voor u omdat ze iets met u of uw bedrijf hebben. Soms is een schouderklopje voldoende om hen gemotiveerd te houden. Maar betrekken bij het werk en de ontwikkelingen is zeker nodig.

De perfecte Match!

Handen-mensen werken vooral om geld te verdienen voor de hypotheek of de studie van de kinderen. Juist deze medewerkers zorgen voor productie en begrijpen als geen ander dat werk verzetten werk oplevert. Niet een bloemetje, maar wel de eindejaarsbonus zal hen prikkelen.

In onze optiek is het van belang een goede match te maken tussen ondernemer, leidinggevende en/of zijn medewerkers. Het is immers niet zo dat 80% van de medewerkers met het Hart voor uw organisatie werkt? We kennen medewerkers in alle variaties. Leidinggevenden trouwens ook. BC Group staat u bij, bij het maken van de perfecte match, met als doel een hoge betrokkenheid van alle medewerkers.