Leerling Timmerman

Ben jij een enthousiaste leerling timmerman met een passie voor de bouwsector? Zoek je een baan waarbij je kunt werken en leren tegelijkertijd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie!

Als BBL MBO Timmerman werk je vier dagen per week in ons timmerbedrijf of bij een van onze aannemers. Je krijgt de kans om praktische ervaring op te doen in de bouwsector en onder begeleiding van onze ervaren vakmensen te leren. Je leert om bouwtekeningen te lezen, materialen te meten en af te tekenen, verschillende materialen te zagen, schaven, boren en monteren, en constructies te controleren en repareren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opruimen van de werkplek en het onderhoud van gereedschap en machines.

Basisberoepsopleiding timmerman. Tijdens deze opleiding leer je om als timmerman zelfstandig eenvoudige werkzaamheden uit te voeren. Je leert om bouwtekeningen te lezen en om hout en plaatmateriaal op maat te zagen, schaven en frezen. Ook leer je om diverse constructies te maken en te monteren, zoals kozijnen, deuren en trappen. Verder maak je kennis met verschillende materialen, gereedschappen en technieken. Na afronding van deze opleiding kun je aan de slag als beginnend timmerman.

Vakopleiding timmerman. Tijdens deze opleiding ga je dieper in op de kennis en vaardigheden die je tijdens niveau 2 hebt opgedaan. Je leert om complexere constructies te maken en om zelfstandig projecten uit te voeren. Ook leer je om problemen op te lossen en om verschillende soorten materialen te bewerken en te verwerken. Verder ontwikkel je jezelf op het gebied van samenwerking en communicatie, bijvoorbeeld door het aansturen van assistenten en het overleggen met andere vakmensen en opdrachtgevers. Na afronding van deze opleiding ben je een allround timmerman en kun je bijvoorbeeld aan de slag als voorman, meewerkend uitvoerder of specialist op het gebied van restauratie of renovatie.

Tijdens deze opleiding leer je om leiding te geven aan een team van timmermannen en om zelfstandig complexe projecten uit te voeren. Je verdiept jezelf verder in de verschillende technieken en materialen die bij het timmervak komen kijken en ontwikkelt jezelf op het gebied van planning, organisatie en communicatie. Verder leer je om kosten te berekenen en om offertes en projectplannen op te stellen. Na afronding van deze opleiding kun je aan de slag als projectleider, werkvoorbereider of zelfstandig ondernemer in de timmerbranche.

Als werkgever kunnen wij jou ondersteunen bij het vinden van een geschikte BBL opleiding richting timmerman, maar het is belangrijk dat je zelf een school zoekt waar je deze opleiding kunt volgen. Gelukkig zijn er verschillende scholen en opleidingsinstituten waar je terecht kunt voor een BBL opleiding tot timmerman.

Wij bieden als werkgever verschillende mogelijkheden aan voor BBL opleidingen richting timmerman. Zo hebben wij verschillende richtingen waarin je kunt specialiseren, zoals werkplaatstimmermannen in de chalets of dakopbouw, allround timmermannen en service timmermannen. Afhankelijk van jouw interesses en ambities kun je bij ons een opleiding volgen die hierop aansluit.

Als je bij ons een opleiding volgt, kun je rekenen op goede begeleiding en ondersteuning. Zo zorgen wij ervoor dat je tijdens je werk voldoende praktijkervaring opdoet en dat je tegelijkertijd je theoretische kennis opbouwt op school. Ook bieden wij diverse cursussen en trainingen aan om jouw kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Kortom, bij ons kun je als timmerman in opleiding terecht voor een BBL opleiding richting timmerman die aansluit bij jouw interesses en ambities.

Wat bieden we jou?

✓ Een goed salaris conform timmerindustrie CAO;
✓ Werken in een klein en gezellig bedrijf;
✓ Eventueel een eigen werkbus;
✓ Bij goed functioneren een vast contract;
✓ Pensioenopbouw;
 Werkkleding- en schoenen;
✓ Altijd werk in regio Zwolle;
✓ De keuze om per week of per vier weken jouw salaris te ontvangen;

BC Group
MBO BBL timmerman vakopleiding

Als je geïnteresseerd bent in het worden van een timmerman, dan is het goed om te weten dat er verschillende mogelijkheden zijn om de benodigde kennis en vaardigheden te verwerven. Een van de meest populaire manieren is het volgen van een MBO BBL vakopleiding.

 

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg, wat betekent dat je tijdens je opleiding werkt bij een erkend leerbedrijf en tegelijkertijd lessen volgt op een ROC. Het grote voordeel van een BBL-opleiding is dat je direct praktijkervaring opdoet en dus snel leert wat er van je verwacht wordt als timmerman.

 

Bij BC Group hebben we verschillende opdrachtgevers die een MBO BBL vakopleiding voor timmerman aanbieden, waaronder bouwbedrijven en timmerfabrieken. Het is belangrijk om te kiezen voor een erkend leerbedrijf, zodat je verzekerd bent van goede begeleiding en een passende leeromgeving.

 

Een MBO BBL vakopleiding tot timmerman duurt meestal 2 tot 4 jaar, afhankelijk van je niveau en de intensiteit van de opleiding. Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je verschillende soorten houtbewerkingen uitvoert, hoe je werkt met diverse gereedschappen en machines en hoe je bouwtekeningen leest en interpreteert.

 

Na het afronden van de opleiding heb je een erkend diploma op zak en ben je klaar om als timmerman aan de slag te gaan. Het vak van timmerman altijd nodig zal zijn, dus kun je rekenen op een stabiele toekomst met veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Actuele timmerman vacatures
Doe hier de banenscan en ontdek jouw mogelijkheden!
Word jij mijn nieuwe collega in het veld?

Enthousiast over het timmervak? Wij kunnen niet wachten om met jou in gesprek te gaan. Druk op de groene whatsapp knop om gelijk een gesprek te beginnen! of Bel (038 4674 200), mail (rachel@bcgroup.nl) of neem contact op via de chat op de website. Dan bespreken we je interesse en plannen we een kop koffie!

Direct solliciteren