Training & Ontwikkeling

Kennis van medewerkers is onmisbaar binnen een bedrijf. Met hun kennis zorgen zij er tenslotte voor dat werkzaamheden vakkundig uitgevoerd worden. Of dat nu in het magazijn, op kantoor of onderweg is. Het is belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. Hun kennis up-to-date is en blijft. BC Group helpt werkgever en werknemer bij (door)ontwikkeling en gaat op zoek naar passende trainingen en opleidingen.

Investeren in ontwikkeling

Medewerkers die zich blijven ontwikkelen, die gefaciliteerd worden in opleidingsmogelijkheden en de opgedane kennis vervolgens in praktijk brengen, zijn van grote waarde voor uw organisatie. Ze functioneren niet alleen beter, u bent met uw bedrijf ook beter voorbereid op de toekomst. Het werkt om te investeren in de ontwikkeling van medewerkers.

In 4 stappen naar een passende opleiding

Met onze HR-dienst Training & Ontwikkeling gaan wij samen met u en uw medewerker op zoek naar de juiste ontwikkelmogelijkheden. En verzorgen alles wat daarbij komt kijken in 4 stappen.

Stap 1

Huidige opleidingsniveau

We kijken naar het opleidingsniveau van de werknemer. We nemen hier alle gevolgde opleidingen en trainingen in mee. Brengen de eventuele wensen van de werknemer in kaart en bespreken de behoeften van de werkgever. Het moet natuurlijk zo zijn dat de te volgen opleiding een bijdrage levert aan de behoefte die er is.
Stap 1

Stap 2

Opleidingsplan

Aan de hand van alle verzamelde informatie stellen we een opleidingsplan op. In dit plan geven we concreet advies over passende trainingen en opleidingen. Dat kan variëren van een mbo, hbo of universitaire opleiding tot een thuisstudie of branche specifieke opleiding.
Stap 2

Stap 3

Subsidieaanvraag

Vaak is onbekend dat er diverse subsidies beschikbaar zijn voor werknemers die een training of opleiding volgen, terwijl die er wel degelijk zijn. Bijvoorbeeld:
Stap 3

Stap 4

Passende opleider

Ten slotte gaan we op zoek naar een partij die de opleiding of training kan verzorgen. Wij werken samen met een aantal aanbieders die verschillende opleidingen aanbieden.
Stap 4

Subsidieaanvraag

  1. Een opleidings- en ontwikkelingsfonds die een deel van de opleiding betaalt, mits dit is opgenomen in de CAO.
  2. De subsidieregeling Praktijkleren stimuleert werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. De subsidie van maximaal € 2.700 per praktijk- of werkplaats is een tegemoetkoming in: de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student en de loon- of begeleidingskosten.
De regeling ondersteunt:
  • Jongeren die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt;
  • Studenten die een opleiding volgen in sectoren waar personeelstekorten ontstaan;
  • Wetenschappelijk personeel dat onmisbaar is voor de kenniseconomie.
Wij zoeken uit welke subsidies voor uw werknemer van toepassing zijn en vragen deze aan.

Maak werk van talent

Het aanbieden van ontwikkelmogelijkheden is een belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap, met oog op de toekomst. En het werkt beide kanten op. U profiteert van de actuele kennis en veelal proactieve houding van uw medewerker. Uw medewerker voelt zich gewaardeerd en functioneert beter.

BC Group weet wat werkt

BC Group weet wat werkt. Wij helpen u graag als het aankomt op training en ontwikkeling van medewerkers. Dat doen we met een persoonlijke, duidelijke aanpak. Meer weten?