BC Group legt uit...

Nadelen van payroll

Payroll heeft veel voordelen. Alle voordelen kunt u hier lezen. Toch heeft payroll ook een aantal nadelen. Al noemen we dat liever geen nadelen, maar aandachtspunten. 

1. Aansprakelijkheid voor afdracht loonbelasting en premies sociale verzekeringen

Ondernemers blijven te allen tijde aansprakelijk voor het afdragen van loonbelasting en de premies voor sociale verzekeringen. Dat is zo bepaald in de Wet Ketenaansprakelijkheid. Dus stel dat een payroller failliet gaat dan bestaat de kans dat een ondernemer nog een keer de belastingen en premies moet afdragen aan het UWV en de belastingdienst. Ook wanneer een ondernemer dit al een keer gedaan heeft aan de failliete payrollorganisatie.

Gelukkig is dit te voorkomen door te kiezen voor een payrollorganisatie met een NEN 4400-1 keurmerk. Dit keurmerk staat voor betrouwbaarheid en veiligheid. BC Group beschikt over dit keurmerk.

2. Je betaalt voor de diensten van de payroller

Dat klopt; ondernemers betalen voor de diensten die de payrollorganisatie verleent. Hierbinnen vallen echter ook de kosten van juridische bijstand en arbogerelateerde zaken. En arbeidsongeschiktheid is volledig verzekerd. U betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren van de medewerkers en krijgt er veel voor terug. Wij vertellen u graag meer over de opbouw van onze kostenstructuur.

BC Group payrolldienstverlening ontzorgt!

3. De band met de medewerkers kan veranderen

Er is nog altijd veel onwetendheid over payroll. Bij ondernemers, maar ook bij werknemers. Kiezen voor payroll, kan bij werknemers nog wel eens zorgen voor onrust. Onterecht. Payroll is vaak een goede oplossing voor ondernemers die meer met de dagelijkse gang van zaken en het begeleiden van personeel bezig willen zijn.

4. Payrolling heeft een negatief imago

Payroll heeft nog wel eens een negatief imago. Vooral omdat gedacht wordt dat payroll gebruikt wordt om personeel snel weer te ontslaan. Dit is geheel onterecht. Natuurlijk zijn er bedrijven die payroll met deze intentie willen inzetten. Met deze bedrijven gaan wij niet in zee. 

Goed werkgeverschap staat bij ons voorop. Heeft u vragen? Stel ze gerust.

Wilt u meer weten over Payrolling?

BC Group is uw deskundige partner als het gaat om payrolling. We nemen de tijd om u te leren kennen en staan voor u klaar wanneer u of uw medewerker vragen heeft. En als nodig zijn we bij u in het bedrijf aanwezig. Het aanbieden van een payrollpakket is bij ons altijd maatwerk, afgestemd op uw wensen. Onze communicatie is helder en duidelijk, zodat er geen misverstanden ontstaan. En dat werkt voor iedereen prettig!

Hulp nodig bij het afwegen van Payrolling?

Neem vrijblijvend contact op