Participatiewet

Gedeelde verantwoordelijkheid, dat is waar het om draait bij de participatiewet. Werkgever en overheid zorgen er samen voor dat iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt makkelijker een baan vindt. Deze wet stimuleert een inclusieve arbeidsmarkt. BC Group helpt werkgevers bij het invullen van hun inclusieve bedrijfscultuur.

Kijken naar talent

Participatie betekent deelnemen. Dat is dan ook de kern van de Participatiewet uit 2015. Iedereen die kan werken, maar die het zonder ondersteuning op de arbeidsmarkt niet redt, valt onder deze wet. De Participatiewet zorgt er dus voor dat meer mensen werk vinden. Ook mensen met een arbeidsbeperking. De werkvloer wordt zo meer een afspiegeling van de samenleving. En eigenlijk is dat niet meer dan normaal toch?

De wet richt zich op:

BC Group kijkt naar talent. Want wij vinden dat het talent groter is dan de beperking. En iedereen heeft een talent. Iets waar hij of zij écht goed in is. Laat een beperking geen belemmering zijn, maar juist een kans om uw organisatie te verrijken. Hoe? Voor u als werkgever betekent het dat u anders kijkt naar het werk dat gedaan moet worden. En de mensen die dat werk doen. Wij helpen werkgevers mee naar het vinden van de juiste mensen op de juiste plaats.

Inzet van talenten

Wilt u actief bezig zijn met het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking? Omdat u vindt dat iedereen een kans verdient? Maar weet u niet waar u moet beginnen? BC Group treedt graag op als uw partner en adviseur bij de beantwoording en deze vraagstukken. Met onze aanpak en kennis zorgen wij voor de juiste match.

Onze stappen, uw nieuwe medewerker

Wij geven u een uitgebreide uitleg van de wetten en regels die gelden rondom de Participatiewet.

We maken inzichtelijk welke werkzaamheden geschikt zijn voor mensen met een arbeidsbeperking.

Via ons brede netwerk, bestaand uit gemeenten en UWV, gaan we op zoek naar geschikte kandidaten.

Wij helpen u bij de aanvraag van subsidies en andere regelingen.

Uw nieuwe werknemer gevonden? Dan kunt u ervoor kiezen om diegene zelf in loondienst te nemen of voor een payrollconstructie, via ons. De werknemer komt dan bij ons op de loonlijst te staan. U loopt minder arbeidsrechtelijke risico’s en kunt altijd bij ons terecht met vragen over personeel en arbeid.

Ondersteuning vanuit de overheid

De Participatiewet biedt werkgevers ondersteuning en vergoeding. Zo wordt het voor u (als werkgever) aantrekkelijker om iemand een passende baan te geven. Zo kunt u gebruik maken van:

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over de Participatiewet? Over hoe u dat invulling kunt geven? BC Group helpt u van begin tot eind.
Neem contact met ons op: