BC Group legt uit...

Voordelen van Payroll

Payrolling biedt ondernemers een  flink aantal voordelen. Het grootste voordeel? Dat is misschien wel de flexibiliteit die payroll biedt. Daarnaast zijn er nog wat voordelen, die we graag onder de aandacht brengen.

1. Minder risico's en verplichtingen

En dat is voor veel ondernemers een behoorlijke opluchting. De arbeidsrechtelijke risico’s komen voor rekening van de payrollorganisatie. Voor ons dus. Arbeidsrechtelijke risico’s zijn bijvoorbeeld ziekte en arbeidsongeschiktheid. Maar ook een arbeidsconflict is zo’n risico. Mocht één van deze situaties zich voordoen, dan is dat onze zorg. Wij handelen dit altijd netjes en zorgvuldig af met de werknemer en houden u op de hoogte.

Daarnaast komen wij alle administratieve en financiële verplichtingen na. Van het betalen van het salaris tot het aanvragen en verwerken van toeslagen.

2. Geen loonkosten bij vakantie, feestdagen en ziekte

Wanneer u een medewerker zelf in loondienst heeft, dan betaalt u hem of haar door bij vakantie, feestdagen en ziekte van de medewerker. Als een medewerker op de payroll staat, betaalt u alleen de daadwerkelijk gewerkte uren. Deze geeft u door en daarover ontvangt u een factuur. De medewerker ontvangt uiteraard wel loon van ons bij (verplichte) vrije dagen en ziekte.

3. Geen keur aan arbeidscontracten

Medewerkers zelf in loondienst hebben, betekent vaak ook verschillende arbeidscontracten. Kijk alleen maar naar de medewerkers die fulltime of parttime werken. Of medewerkers die gebruik maken van ouderschapsverlof of andere regelingen. Wanneer u gebruik maakt van payroll voor uw personeel, dan besteedt u de arbeidscontracten uit aan ons. U maakt zelf afspraken over het te werken aantal uren, wij stellen het contract op. Ook voeren wij aanpassingen door bij bijvoorbeeld zwangerschapsverlof.

BC Group payrolldienstverlening ontzorgt!

4. Gemak voor de ondernemer

Een ander groot voordeel van payroll is het gemak voor de ondernemer. En meer focus op het ondernemerschap. En op het personeel dat de uitvoering dagelijks mogelijk maakt. U hoeft zich niet bezig te houden met alle financiële en administratieve handelingen rondom uw personeel. Daar zorgen wij voor. En verandert er iets dat direct merkbaar is op de werkvloer, dan informeren wij u tijdig.

5. Flexibiliteit

We hebben het al kort benoemd, maar flexibiliteit (ook wel een flexibele schil genoemd) voor de ondernemer is een groot voordeel. Het personeel kan zo meebewegen met uw werkaanbod.

6. BC Group is je expert in personeelsdiensten

Wij zijn expert op het gebied van personeelsdiensten en alles wat daarbij komt kijken. We zijn altijd op de hoogte van nieuwe regels en zien niets over het hoofd. Ook kunnen wij fungeren als uw externe HR- afdeling, en u helpen met diverse vraagstukken.

Voordelen of nadelen over Payroll

Naast de voordelen over payroll horen we ook nogal eens de nadelen over payroll. Zo zou payroll haaks staan op goed werkgeverschap en vooral bedoeld om medewerkers snel te ontslaan. Ook zou payroll duur zijn. Deze vooroordelen ontkrachten wij graag. Payroll gaat vooral om ontzorgen van de ondernemer en zorgen voor de werknemer.

Wilt u meer weten over Payrolling?

BC Group is uw deskundige partner als het gaat om payrolling. We nemen de tijd om u te leren kennen en staan voor u klaar wanneer u of uw medewerker vragen heeft. En als nodig zijn we bij u in het bedrijf aanwezig. Het aanbieden van een payrollpakket is bij ons altijd maatwerk, afgestemd op uw wensen. Onze communicatie is helder en duidelijk, zodat er geen misverstanden ontstaan. En dat werkt voor iedereen prettig!

Hulp nodig bij het afwegen van Payrolling?

Neem vrijblijvend contact op