Een betrokken organisatie

In onze werkwijze gebruiken we de Hoofd-Hart-Handen methode. Deze methode is gebaseerd op de theorie van commitment van Meijer- Allen (1990). In deze theorie staat betrokkenheid op verschillende vakken centraal. Het is een manier om te kijken naar onze relaties, onze (gedetacheerde) medewerkers en uiteraard kijken we ook hoe we zelf in elkaar zitten.

Hoofd - hart - handen

Hoofd

Hoofd staat voor mensen die doelgericht zijn en zich verder willen ontwikkelen. Zij hebben een duidelijk beeld van hoe hun toekomst eruit moet zien en hoe zij dit willen bereiken. Deze medewerkers worden uitgedaagd door projecten en nieuwe idee├źn. Hoe eenvoudig is het om hen de ruimte te geven?

Hart

Hart-mensen hebben hart voor de zaak en werken vrijwel uitsluitend voor u omdat ze iets met u of uw bedrijf hebben. Soms is een schouderklopje voldoende om hen gemotiveerd te houden. Maar betrekken bij het werk en de ontwikkelingen is zeker nodig.

Handen

Handen-mensen werken vooral actief om hun hypotheek te kunnen betalen of de studie van de kinderen. Juist deze medewerkers zorgen voor productie en begrijpen als geen ander dat werk verzetten werk oplevert. Niet een bloemetje, maar wel de eindejaarsbonus prikkelt hen.

Bernhard over de hoofd-hart-handen methode:

Play Video

De perfecte match!

In onze optiek is het van belang een goede match te maken tussen ondernemer, leidinggevende en/of zijn medewerkers. Is het immers niet zo dat 80% van de medewerkers met het Hart voor uw organisatie werkt? We kennen medewerkers in alle variaties. Leidinggevenden trouwens ook. BC Group staat u bij! Bij het maken van de perfecte match, met als doel een hoge betrokkenheid van alle medewerkers.

Kunnen wij u helpen?

Meer weten over wat de Hoofd-Hart-Handen methode voor uw organisatie kan betekenen?
Neem contact op voor meer informatie.