Werknemer aannemen met een arbeidsbeperking

BC Group gaat altijd op zoek naar mogelijkheden. Dus ook wanneer het gaat om werken met een arbeidsbeperking. Wij laten ons niet beperken door de belemmering, maar kijken naar wat wel mogelijk is. We gaan voor een arbeidsmarkt waar plek is voor iedereen. Wij adviseren, ondersteunen en begeleiden werknemers en werkgevers bij het werken met een arbeidsbeperking. En dat doen wij met hart voor de zaak.

Verder kijken dan de arbeidsbeperking

Ons standpunt? Iedereen heeft recht op werk. Punt.

Ook als hij of zij niet in staat is die 100% aan arbeidsvermogen te leveren. Dan gaan we op zoek naar werk dat past bij wat iemand wél kan. Want werken met een arbeidsbeperking is vaak gewoon mogelijk. Al dan niet met aanpassingen op de werkvloer of een beetje hulp; van binnen of buiten de organisatie.

Wij vinden overigens dat de belemmering niet altijd lichamelijk of geestelijk is. Soms heeft iemand simpelweg flinke pech gehad, zat het allemaal niet mee en heeft iemand moeite om weer een baan te vinden. Ook die groep mensen staan we bij. Want pas dan praat je over een inclusieve arbeidsmarkt.  

Mogelijkheden in plaats van belemmeringen

Kijken naar kansen is altijd beter dan kijken naar belemmeringen. Dat is dan ook precies wat we doen bij BC Group. Niet voor niets zeggen we dat het talent altijd groter is dan de beperking.

Want: óók iemand met een arbeidsbeperking weet doorgaans heel goed waar hij of zij goed in is. Voor de werkgever betekent dit een werknemer die kan voldoen aan de door hem gezochte competenties.

Om werken met een arbeidsbeperking makkelijker te maken, zijn verschillende maatregelen genomen door onder andere de overheid. Zoals de banenafspraak en het doelgroepregister van het UWV. Daarnaast kunnen werkgevers verschillende subsidies krijgen.

Mensen een unieke kans bieden

Wij staan werkzoekenden met een beperking en werkgevers graag bij. En dat is natuurlijk elke keer weer maatwerk, want niemand is hetzelfde. Wij nemen dan ook écht de tijd om iemand goed te leren kennen. Wij zijn altijd oprecht geïnteresseerd in wat iemand drijft.

Er zijn verschillende soorten arbeidsbeperkingen. Zichtbaar of onzichtbaar. Het vinden van een leuke baan is voor iemand met een arbeidsbeperking nog te vaak te moeilijk op eigen kracht.

Werkgevers zijn nog geregeld terughoudend om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. BC Group overtuigt en motiveert werkgevers graag om iemand met een arbeidsbeperking die unieke kans te bieden.

Waarom juist mensen met een arbeidsbeperking aannemen?

Maar bovenal dragen werkgevers bij aan de eigenwaarde en gevoel van volwaardigheid van mensen met een beperking. Want dat wil toch iedereen; er toe doen?

Daar worden we blij van!

Wij hechten waarde aan duurzame relaties. En we zien dat dit loont. Door de jaren heen hebben wij een goede band opgebouwd met diverse bedrijven uit de regio. Omdat wij het bedrijf én de mensen kennen, kunnen we goed inschatten wie bij welk bedrijf past. Ook mensen met een arbeidsbeperking plaatsen we veelal succesvol bij een nieuwe werkgever. En daar worden we blij van!

Wij geloven dat er echt plek is voor iedereen op de arbeidsmarkt, naar eigen werk en kunnen!

Kunnen wij u helpen?

Samen verder kijken?
Neem gerust contact met ons op.