Payroll

Kiezen voor payroll, betekent kiezen voor gemak en zekerheid. Waarom? Met payroll geeft u de verplichtingen van het werkgeverschap uit handen. U kunt payrollen met én zonder personeel. Hoe? BC Group vertelt het u graag. Wij staan voor u klaar, zodat u zich voor de volle 100% kunt blijven focussen op wat u het liefst doet; ondernemen.

Payroll voor elk type ondernemer

Payroll is beschikbaar voor elk type ondernemer. Of u nu MKB- ondernemer bent. Of een zelfstandige zonder personeel, met meer werkzaamheden dan u alleen aankunt. Met payroll bent u namelijk nooit de juridisch werkgever, maar profiteert u wel van de inzet van personeel. BC Group neemt alle arbeidsrechtelijke risico’s op zich. U blijft wel zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de werving & selectie en taakverdeling. Zo houdt u de touwtjes van het ondernemerschap zelf in handen, en besteedt u uit waar u zich liever niet mee bezig houdt.

Payroll zonder personeel

Voor medewerkers die een arbeidsovereenkomst met uw bedrijf hebben en uw pensioen volgen kunt u ook kiezen voor payroll. Dat noemen we payroll zonder personeel. Personeel blijft gewoon bij u in dienst. De rest regelen wij! Dus u hoeft zich bijvoorbeeld niet meer bezig te houden met salarisadministratie, de aanvraag van subsidies en verzuimbegeleiding.

BC Group payroll ontzorgt!

Dat levert u een flink aantal voordelen op:

HR Adviseur

Payroll loont

Payroll een dure aangelegenheid? Helemaal niet. Vaak kost het zelf in dienst nemen van een medewerker net zo veel als uitbesteden. Er komen zelfs nog een aantal voordelen bij kijken. Wat dacht u van meer tijd en gemak? U hoeft zich immers niet meer zelf bezig te houden met de personeelsadministratie. Wat vaak veel tijd in beslag neemt.

Maar er is meer:

Professioneel, deskundig & persoonlijk

BC Group is uw deskundige partner als het gaat om payrolling. We nemen de tijd om u te leren kennen en staan voor u klaar wanneer u of uw medewerker vragen heeft. En als nodig zijn we bij u in het bedrijf aanwezig. Het aanbieden van een payrollpakket is bij ons altijd maatwerk, afgestemd op uw wensen. Onze communicatie is helder en duidelijk, zodat er geen misverstanden ontstaan. En dat werkt voor iedereen prettig!

Veelgestelde vragen over payroll

Een payroll constructie is als volgt opgezet; u als werkgever werft en selecteert uw personeel zelf en brengt deze vervolgens onder bij een payrollbedrijf. Deze derde partij neemt de arbeidsrechtelijke risico’s op zich en regelt zaken als de salarisadministratie, aanvraag van subsidies en verzuimbegeleiding.

Het voordeel van payroll is dat u niet de juridische werkgever bent, maar wel profiteert van de inzet van personeel. U houdt de touwtjes van het ondernemerschap zelf in handen en besteedt de zaken waar u liever niet mee bezig bent uit. Het payrollbedrijf neemt de werkgeversrisico’s op zich, u blijft wel verantwoordelijk voor zaken als werving & selectie en taakverdeling.

Veel ondernemers kiezen voor payroll omdat zij op deze manier kunnen profiteren van extra personeel, zonder zich druk te hoeven maken over werkgeversrisico’s. Het payrollbedrijf neemt dit risico namelijk geheel op zich. Zo kunt u de focus houden op het ondernemen.
Een payroll bedrijf is een organisatie die de lasten van het werkgeverschap uit handen neemt bij de ondernemer. Het payroll bedrijf zorgt bijvoorbeeld voor de uitbetaling van het salaris, de aanvraag van subsidies en verzuimbegeleiding.
De kosten van payroll zijn vaak gelijk aan de kosten van het zelf in dienst nemen van een medewerker. Echter hoeft u zich bij payrolling geen zorgen te maken over werkgeversrisico’s en de vele administratie die komt kijken bij het aannemen van personeel. Dit wordt namelijk gedaan door het payrollbedrijf.

Het belangrijkste nadeel van payroll is dat u als ondernemer te allen tijde aansprakelijk blijft voor het afdragen van loonbelasting en premies voor sociale verzekeringen. Dus wanneer het payrollbedrijf failliet gaat loopt u kans dat u de belastingen en premies nogmaals moet afdragen. Dit is te voorkomen door te kiezen voor een payrollorganisatie met een NEN 4400-1 keurmerk. BC Group beschikt over dit keurmerk.

Het verschil tussen payroll en detacheren is dat de werkgever bij payrolling zelf de werving en selectie van kandidaten uitvoert. In het geval van detachering wordt dit gedaan door het detacheringsbureau. Nadat de werkgever een geschikte kandidaat heeft geselecteerd brengt hij deze onder bij een derde partij, de payrollorganisatie.