Werving & Selectie

Een openstaande vacature binnen uw bedrijf? Voor een tijdelijke functie, of met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd? BC Group helpt u met de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Het invullen van een vacature is voor iedere ondernemer of leidinggevende meer dan het plaatsen van iemand met de juiste skills. 

Werven en selecteren

In de basis komt werving en selectie neer op het aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een vacature. Werving en selectie wordt ook wel recruitment genoemd. Wat een kandidaat geschikt maakt voor de functie, is afhankelijk van verschillende factoren. Het zijn niet alleen de eisen als opleidingsniveau en werkervaring, maar vaak ook de persoonlijkheid en drijfveren van iemand. Het werven en selecteren van passende kandidaten kost daarom tijd en aandacht. En dat is nou precies waar BC Group goed in is.

BC Group heeft verstand van recruitment. Dat verstand is opgebouwd uit kennis en ervaring. Zo weten we dat een belangrijke vereiste voor een succesvolle match altijd is; tijd nemen om de opdrachtgever te leren kennen. Want met welke uitdagingen en behoeften heeft de organisatie te maken? En; wat maakt de organisatie beter? Aan de hand van die wensen en eisen stellen we een vacature op en beginnen we onze zoektocht naar die ene kandidaat, die perfect past bij de organisatie.

Maak een afspraak

Bernhard Nanninga

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en kansen van detachering. Maak hieronder direct een afspraak

Stap 1

Werven

We bepalen het functieprofiel en stellen een wervende vacaturetekst op. Ook plaatsen we de vacature op de website van de opdrachtgever, op onze eigen website en op vacaturewebsites. En…we delen de vacature op de verschillende social media kanalen.

Stap 1

Stap 2

Selecteren

We ontvangen, beoordelen en selecteren de sollicitatiebrieven en cv’s die binnenkomen. We nodigen kandidaten uit en voeren eerste ronde gesprekken.

Stap 2

Stap 3

Aanbieden

Van de beste kandidaten stellen we een competentieprofiel op, met aan elke competentie een rapportcijfer gekoppeld. Dit profiel sturen we naar u door, zodat u de best passende kandidaat kunt selecteren. Er volgt veelal een tweede gesprek tussen de kandidaat en de opdrachtgever.

Stap 3

Stap 4

Indiensttreding

De nieuwe werknemer is gekozen. De arbeidsvoorwaarden zijn besproken en het contract wordt opgesteld. De werkelijke indiensttreding volgt.

Stap 4

“Tijdens het werving- en selectietraject gaan wij persoonlijk, deskundig en zorgvuldig te werk. Zowel voor de opdrachtgever als in het contact dat wij hebben met kandidaten”.

Vast contactpersoon

Betrokkenheid en persoonlijk contact vindt iedereen belangrijk. Zet u de werving- en selectieopdracht bij ons uit, dan verbinden wij u met één van onze specialisten. Deze kent uw bedrijfstak en weet wat hier speelt. Ook houdt uw specialist u, op de afgesproken momenten, op de hoogte over de stand van zaken. 

Passende kandidaat gevonden en nu?

Uw werving- en selectietraject moet altijd een goed ingevulde vacature als resultaat opleveren. 

U kunt ervoor kiezen om de kandidaat zelf in dienst te nemen. Onze opdrachtgevers geven regelmatig voorkeur aan één van de andere mogelijkheden. Gaat het bijvoorbeeld om een tijdelijk dienstverband, of wilt u  de werknemer eerst beter leren kennen? Dan kunt u voor detachering of payroll kiezen.

Onze resultaat score is 96%. Daar zijn wij trots op!

Wij zijn uw partner

Is een partner voor mensen van hier, door mensen van hier voor u een logische keuze?

Veelgestelde vragen

over Werving & Selectie

Eigenlijk zijn we alle drie! Vanuit de achtergrond van een trainingsbureau is in 40 jaar tijd een detacheringsbedrijf ontstaan, dat functioneert als uw externe personeelsafdeling. Dus voor het vinden van kandidaten, maar ook het professioneel afscheid nemen van personeel als  voor ondersteuning bij alle HR diensten, kunt u bij BC Group terecht.

Ieder mens heeft één of meerdere talenten. In Nederland is een grote behoefte aan goede en gemotiveerde werknemers. Door samen op zoek te gaan naar dat ene talent, komen mensen weer tot bloei. Dat misgunnen we niemand en al zeker niet uw bedrijf. Wij zijn ervan overtuigd dat voor ieder talent een passende werkgever is. Dat noemen we nou maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Waar veel collega-organisaties beginnen met het opmaken van de functieprofielen, beginnen wij binnen het bedrijf. We willen weten welke taken en functies minder goed worden ingevuld en kijken of we hier een passende functie van kunnen maken. Als alles is omschreven nemen we vacature mee in onze jobboards. Vervolgens vullen de kandidaten een competentiescan in. Met behulp hiervan kunnen we duidelijker matchen. Daarna gaat het echte selectieproces pas beginnen. 

Dat varieert per opdracht en werkgever. Een traject is altijd maatwerk. Soms hebben we een goede kandidaat in onze database en is de selectie snel te maken. Soms zijn er specifieke wensen en gaan we actief op zoek. Vinden we altijd de spelt in de hooiberg? Daar durven we best met ‘ja’ op te antwoorden. In 85% van de gevallen is dat namelijk het afgelopen jaar gelukt!

Nu wordt het pas echt leuk: Geen maandsalarissen en torenhoge fee’s….Maar de optie om de medewerker in de detachering of payrolling te plaatsen. Dat zorgt voor een verlaging van kosten, spreiding van de betalingen (immers we rekenen
de werkzaamheden in de detachering per maand achteraf met u af). Bovendien liggen de risico’s van het aannemen van de nieuwe kandidaat bij BC Group. Direct afrekenen en zelf in dienst nemen, mag natuurlijk ook. Dan stellen we graag een passende offerte voor u op.  

Het proces om de kandidaat te vinden, is eigenlijk gelijk. We
zoeken de passende kandidaat. Daarna krijgt u de keus, of zelf in dienst nemen (werving & selectie), of dit uitbesteden aan BC Group Detachering. Vrijheid in ondernemen combineren met lage maandlasten; dat is de unieke formule van BC Group voor werving & selectie.