In het centrum van Nijmegen zit een prachtige kaasspeciaalzaak; Kaashandel De Wit. Een familiebedrijf dat al ruim 65 jaar én 3 generaties lang bestaat. Een bloeiend bedrijf met leuke klanten én heerlijke producten. Naast Roland en Linda de Wit, de eigenaren, werken er nog een aantal medewerkers, waarvan het merendeel via een payrollcontract bij BC Group.

 

Het verhaal

In 2015 bestond het team van Kaashandel De Wit uit vijf vaste medewerkers en vier parttime medewerkers. Een fijn team. Enthousiast en goede verkoop- en adviesvaardigheden. Helemaal top. Zijdelings hoorden ze wel van de nieuwe wet- en regelgeving rondom personeel en ziekte, maar daar hadden ze gelukkig niet zoveel mee te maken. Totdat de eerste fulltime medewerker zich ziek meldde. Het ging niet om een klein griepje, het was ernstig. Korte tijd later kwam ook de 1e medewerkster langdurig ziek thuis kwam te zitten. Twee mensen langdurig in de ziektewet. De Wit kwam terecht in een molen van die, inmiddels, nieuwe wetten en regels. Als snel kwamen ze erachter dat ze als kleine middenstander er wel eens aan onderdoor konden gaan. Zeker wanneer nog meer mensen zich ziek zouden melden.

 

Nieuwe medewerkers via payroll

De regels en wetten maakten het ons onmogelijk om nog meer mensen in dienst te nemen, want dat betekende simpelweg nog meer risico. Ondertussen moesten de uren van twee fulltime medewerkers wel opgevuld worden. Eigenaresse Linda kwam op het idee van payroll, maar dat was wel onbekend terrein. Linda besloot zich toch te gaan verdiepen in deze materie. En zo mochten er vijf verschillende payroll organisaties op audiëntie komen. Ze mochten hun verhaal houden. Vertellen wat payroll inhield voor zowel het bedrijf als nieuwe medewerkers. Vier van de vijf organisaties lieten een nogal onprettige indruk achter. Het idee van payroll werd aan de kant gezet. Tot…..

 

Er was meteen een klik

….Chantal Lübbers van BC Group zich meldde. Er ontstond meteen een klik. Het gesprek was een verademing. Het verhaal klonk eerlijk en betrouwbaar. Nieuwe medewerkers zouden bij BC Group in goede handen zijn. De eerste nieuwe medewerker werd voorzichtig bij BC Group ondergebracht. Dat ging soepel en snel. Gewerkte uren konden makkelijk ingevoerd worden en het salaris werd op tijd overgemaakt. Er wordt overigens gewerkt met de eigen cao van De Wit. Al snel volgden de studenten en zelfs nieuw vast personeel ging op de payroll. Het was voor de kaaswinkel geen gemakkelijke keuze. De personeelskosten zijn wellicht een fractie hoger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de rust die ervoor terugkomt. Geen spanning over ziekmeldingen meer, geen zorgen over contractafhandeling en als extra service het advies en de betrokkenheid van BC Group.

De Wit kaashandel is erg blij met de keuze om gebruik te maken van de payrollservices en de betrokkenheid van BC Group.

 

“Er ontstond meteen een klik. Het gesprek was een verademing. Het verhaal klonk eerlijk en betrouwbaar. Nieuwe medewerkers zouden bij BC Group in goede handen zijn”.
Linda de Wit
Eigenaresse

hartelijk dank voor je aanvraag!

Je ontvangt van ons een mail met de download van het whitepaper.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard Nanninga | Hoofd omdenker