De perfecte match

Tussen Brink Techniek & Luciana Monte

Voor nieuwe Nederlanders is het niet altijd makkelijk om aan een baan te komen. En dat terwijl ze in hun thuisland gewoon gestudeerd en gewerkt hebben. Niet alleen de taal kan een barrière zijn, maar in sommige gevallen ook de geldigheid van een diploma. BC Group helpt, want iedereen heeft recht op een leuke én passende baan. Zo ook de Braziliaanse Luciana Monte.

Een passende baan

Luciana is sinds begin oktober 2020 aan de slag bij haar eerste echte werkgever: Brink Techniek in Hattem als elektromonteur. Een vak dat ze geleerd heeft in Brazilië. Luciana woont inmiddels 3 jaar in Nederland en heeft zich, voordat ze haar baan kreeg, uitsluitend beziggehouden met vrijwilligerswerk om de Nederlandse taal te leren. Net als veel andere mensen, wilde ze graag weer een baan. Door een mooie samenwerking tussen Sanja Zijlstra van Jobhulpmaatje, collega’s Rob Dokter en Remco Oranje en natuurlijk Joost van den Brink, is Luciana nu aan de slag bij Brink Techniek. Over haar baan zegt ze het volgende: “Ik vind het heel leuk om mee te bouwen aan installaties en om bijvoorbeeld met precisie te solderen.”   Wij vinden het natuurlijk fantastisch dat Brink Techniek haar deze kans geeft, zelfs nu ze met zwangerschapsverlof gaat. Joost van den Brink vindt het belangrijk om een sociale werkgever te zijn, want zoals hij zegt: “Een goede sociale omgang met mijn medewerkers betaalt zich altijd terug. Door je sociaal op te stellen betrek je mensen bij je bedrijf en dat vergroot de betrokkenheid. Ik werk prettig samen met BC Group, omdat ook zij waarde hechten aan goed werkgeverschap.”  

Detachering via BC Group

Luciana wordt via BC Group gedetacheerd bij Brink Techniek. Dat heeft voordelen voor alle partijen. Brink Techniek hoeft zich bijvoorbeeld niet bezig te houden met alles rondom de salarisadministratie- en uitbetaling. Luciana kan bij ons terecht met al haar vragen en wij kunnen haar snel helpen. Detachering is een oplossing die werkt. Wij wensen Luciana een fijn zwangerschapsverlof en daarna veel succes en plezier bij de voortzetting van haar baan.  

Ondernemers ontzorgen met detachering

Detachering is een werkvorm die geschikt is voor veel ondernemers, maar we merken dat er vaak nog veel onbekend is over detachering. Zo wordt vaak gedacht dat dit vooral een dure oplossing is, maar dat blijkt in de praktijk erg mee te vallen. Door te kiezen voor detacheren, worden ondernemers op een aantal vlakken ontzorgd. Het volledige juridische werkgeverschap ligt bijvoorbeeld bij ons. Daarbij gaan wij graag duurzame partnerships aan met ondernemers, waarin wij ze ondersteunen met onze expertise. Lees meer over de voordelen die detacheren biedt in ons blog over waarom detacheren werkt voor iedereen.  

Meer weten

Meer weten over de mogelijkheden rondom detacheren? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print

Maak een afspraak

Bernhard Nanninga

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en kansen.

Andere nieuwsberichten

Detacheren – waarom ook niet deel 8!

Je bent erover uit dat je tijdelijk extra personeel nodig hebt. Maar nu twijfel je, kies je dan voor detachering of payrolling? En wat is eigenlijk het verschil? Dat leggen we je uit in dit blog. Hoewel deze begrippen soms door elkaar worden gebruikt, verschillen ze namelijk wel degelijk. De overeenkomst tussen detacheren en payrollen is dat er sprake is van een derde partij, het payrolling- of detacheringsbureau. Deze derde partij neemt onder andere de werkgeversrisico’s als ziekte en arbeidsongeschiktheid op zich.

Lees meer

Detacheren – waarom ook niet deel 7!

Bij detachering ‘leen’ je een opgeleide werknemer van een derde partij; het detacheringsbureau. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder minder financieel risico voor jou als opdrachtgever. Een detacheringsbureau beschikt over een grote database met specialisten. Op basis van jouw voorkeuren maakt het bureau een selectie van geschikte kandidaten.

Lees meer
Detachering

Detacheren – waarom ook niet deel 6!

Al in een aantal blogs nemen we je mee in de wereld van het detacheren. We hebben je onder andere verteld dat detacheren helemaal niet zo prijzig is als het lijkt en dat het rust brengt binnen je bedrijf. In dit blog staan we stil bij een aantal verschillende manieren waarop detacheren kan worden ingezet en dat is best interessant.

Lees meer

Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact met ons op.

hartelijk dank voor je aanvraag!

Je ontvangt van ons een mail met de download van het whitepaper.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard Nanninga | Hoofd omdenker