Detacheren werkt weer voor iedereen

Detacheren; dat kan best een dingetje zijn voor u als ondernemer. Misschien omdat onbekend onbemind maakt, of omdat het een dure oplossing lijkt. Of is het meer de onzekere tijd waarin uw onderneming zich bevindt? Ondernemers gebruiken tal van redenen, juist ook om er wel voor te kiezen. Wij laten samen met hen zien dat detacheren voordelen heeft en via BC Group heel eenvoudig werkt.

Detachering; transparante driehoeksverhouding

Een driehoeksverhouding; dat klinkt wellicht spannend. Maar de kern van detacheren is de onderlinge relatie tussen u als ondernemer, onze werknemer en BC Group. Die verbindingen moeten vooral transparant en duidelijk zijn. Voor alle drie de partijen. Aan het hoofd van deze verhouding staat u; de opdrachtgever, met leiding en toezicht. Naast u de medewerker, voor de uitvoering van de werkzaamheden. Tot slot wij; BC Group. Wij nemen contractverantwoordelijkheden zoals ziekte, verlof en de volledige administratie over. Op die manier loopt u aanzienlijk minder risico in vergelijking tot het zelf in dienst nemen. Uw cashflow verbetert tegelijkertijd. Mooi meegenomen toch!

 

Weinig risico, maar wel een hoop geld?

De eerste gedachte die vaak opkomt is, detachering da’s duur! Ondernemers die kiezen voor deze oplossing stelden zichzelf ook deze vraag. Maar waarom besluiten zij dat detacheren voor hen de juiste oplossing is? De meeste gebruikte argumenten bij deze ondernemers zijn;

  • Zelf iemand werven en selecteren met deze specifieke achtergrond is niet waar mijn onderneming of HR-afdeling dagelijks mee bezig is. Deze ervaring zelf opbouwen kost meer tijd en geld;
  • Door samen te werken met een partner als BC Group vergroten ondernemingen hun bereik richting kandidaten met een factor vier tot soms wel acht. Dit zorgt ervoor dat relevante functies beter en sneller ingevuld worden. Of nog belangrijker: dat de functie überhaupt ingevuld wordt en uw leverbetrouwbaarheid op niveau blijft. Nee verkopen aan klanten is in de praktijk voor deze ondernemers het dure alternatief;
  • Omdat de medewerker bij ons in dienst is betalen wij alle kosten en dragen het werkgeversrisico. U betaalt bijvoorbeeld niet door wanneer de werknemer (langdurig) ziek is, dat doen wij. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het Frisse wind effect….

 

Het Frisse wind effect

Een gedetacheerde werknemer is op meerdere vlakken een waardevolle toevoeging aan uw bedrijf. Het is iemand met nieuwe ideeën en andere inzichten. Vaak mensen die kritische vragen stellen, of de dynamiek in een team weer terugbrengen. Onze ervaring is dat dit regelmatig best een beetje wennen is voor vaste werknemers. Hebben uw teamleiders of managers wat u betreft dit positieve effect nodig?

 

Detacheren ook mogelijk in de bouw en logistiek

Detacheren alleen voor bureaufuncties? De cijfers laten zien dat deze oplossing op alle niveaus en in allerlei sectoren worden ingezet; van handen-, tot hoofdfuncties. En van achter het bureau tot op de vloer. Het aandeel gedetacheerden neemt jaar op jaar toe. Waarom? De ondernemers waar wij mee samenwerken kiezen meer en meer voor wendbaarheid. Een personeelsbestand dat opgebouwd is uit de juiste schillen en er voor hen niet alleen is om op- en af te schalen. Zij ervaren ook de voordelen van het regelmatig veranderen van de groepssamenstelling en dynamiek, omdat hun klanten daar meer, en steeds sneller om vragen.

 

Detacheren; ook in deze tijd

Corona heeft veel impact op het bedrijfsleven. Dat merkt iedere ondernemer; negatief of positief. Hoe dan ook wilt u het ondernemersrisico beheersbaar houden. Wij  helpen u graag. Meer weten over detachering? Download de brochure of ga naar onze pagina over detachering. 

 

Tenslotte; heeft u al eens gedacht aan het samen met ons bezoeken van een ondernemer met ervaring? Iemand die u is voorgegaan in detacheren via BC Group? Neem contact op, en wij maken deze afspraak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print

Maak een afspraak

Bernhard Nanninga

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en kansen.

Andere nieuwsberichten

Detacheren – waarom ook niet deel 8!

Je bent erover uit dat je tijdelijk extra personeel nodig hebt. Maar nu twijfel je, kies je dan voor detachering of payrolling? En wat is eigenlijk het verschil? Dat leggen we je uit in dit blog. Hoewel deze begrippen soms door elkaar worden gebruikt, verschillen ze namelijk wel degelijk. De overeenkomst tussen detacheren en payrollen is dat er sprake is van een derde partij, het payrolling- of detacheringsbureau. Deze derde partij neemt onder andere de werkgeversrisico’s als ziekte en arbeidsongeschiktheid op zich.

Lees meer

Detacheren – waarom ook niet deel 7!

Bij detachering ‘leen’ je een opgeleide werknemer van een derde partij; het detacheringsbureau. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder minder financieel risico voor jou als opdrachtgever. Een detacheringsbureau beschikt over een grote database met specialisten. Op basis van jouw voorkeuren maakt het bureau een selectie van geschikte kandidaten.

Lees meer
Detachering

Detacheren – waarom ook niet deel 6!

Al in een aantal blogs nemen we je mee in de wereld van het detacheren. We hebben je onder andere verteld dat detacheren helemaal niet zo prijzig is als het lijkt en dat het rust brengt binnen je bedrijf. In dit blog staan we stil bij een aantal verschillende manieren waarop detacheren kan worden ingezet en dat is best interessant.

Lees meer

Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact met ons op.

hartelijk dank voor je aanvraag!

Je ontvangt van ons een mail met de download van het whitepaper.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard Nanninga | Hoofd omdenker