Detachering

Bent u op zoek naar personeel? Dan kunt u er ook voor kiezen personeel te detacheren via BC Group. Bij detachering huurt u een (tijdelijke) werknemer in via ons. Dit is voor veel ondernemers juist nu een uitkomst.

Download ons gratis whitepaper: “Detachering: in 3 stappen naar een flexibele schil met weinig risico” 

Als familiebedrijf kennen wij onze mensen en de ondernemers in de regio. Met elkaar dragen we een cultuur uit die hier past; met mensen van hier voor mensen van hier. Als detacheringspartner helpen we ondernemers de juiste, deskundige medewerkers in te zetten. De medewerker is bij ons in dienst. Op die manier zijn wij verantwoordelijk voor het werkgeverschap. Wij zorgen voor de uitbetaling van het salaris en houden alle personeelsadministratie bij. Uw werkgeversrisico’s zijn laag en betalen doet u, wat ons betreft, uitsluitend voor gewerkte uren en zonder verdere zorgen.

U hoeft alleen te zorgen voor het werk, of de klus die gedaan moet worden. Zo maakt u vaste loonkosten, snel en eenvoudig variabel.

Voordelen van detacheren:

Aanpak BC Group detachering

Onze aanpak is persoonlijk en betrokken. We nemen de tijd om onze opdrachtgever goed te leren kennen. Om te achterhalen waar kandidaten aan moeten voldoen. We hanteren hierbij de volgende werkwijze:

Stap 1

Eisen en wensen in kaart brengen – Het profiel​

Een goede zoektocht, begint met de juiste informatie. We vragen naar de harde criteria, zoals de gewenste kennis en diploma’s. Maar vragen ook naar bedrijfscultuur en welke normen en waarden daarbij passen.
Stap 1

Stap 2

Werving en Selectie​

We gaan op zoek naar geschikte kandidaten. Mensen die passen bij het gestelde profiel. Dat kan zijn vanuit ons bestaande netwerk, of door de (tijdelijke) vacature uit te zetten. Op basis van het cv en de motivatie nodigen we een aantal kandidaten uit. We gaan uitgebreid met ze in gesprek. Stellen kritische vragen en bepalen of de kandidaat past bij de functie en het bedrijf. Lees hier meer over hoe wij werven en selecteren.

Stap 2

Stap 3

Voorstellen kandidaat​

Nadat we een aantal detacheringskandidaten hebben geselecteerd, maken we van elke kandidaat een competentieprofiel. Aan de hand van dit profiel kiest u de best passende kandidaat.

Stap 3

Stap 4

Detacheringsovereenkomst

Een match met de kandidaat? Dan stellen we een detacherings-overeenkomst op. De werknemer komt bij ons in dienst en wordt aan u uitgeleend. In de overeenkomst staat de contractduur vermeld.
Stap 4

Stap 5

Betrokken partner​

Ook als de werknemer bij u aan de slag is, blijven we regelmatig contact houden. Om de voortgang te bespreken. U kunt ons vragen stellen. En ook de werknemer kan bij ons terecht met vragen.
Stap 5

Wat is detachering?

Detachering is het inlenen van een werknemer via een detacheringsbureau, BC Group bijvoorbeeld. Een detacheringsbureau heeft mensen in dienst en doet investeringen in de begeleiding, trainingen en opleidingen van haar werknemers. Bij detachering gaat het vaak om een opdracht voor langere tijd. Een detacheringsovereenkomst is dan ook minder vrijblijvend dan bijvoorbeeld een uitzendovereenkomst. Wanneer u kiest voor detachering wordt er altijd vooraf een start- en einddatum, inclusief urengarantie bepaald. Hier moeten beide partijen zich aan houden. Zo voorkomt u ongewenst verloop binnen uw organisatie. Een ander voordeel van detachering is dat deze medewerkers zich gemiddeld meer betrokken voelen dan medewerkers met een payroll- of uitzendovereenkomst.

Maak een afspraak

Bernhard Nanninga

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en kansen van detachering. Maak hieronder direct een afspraak

Betrokken werknemers aannemen

Eén van de voordelen van detachering is dat werknemers zich vaak al snel onderdeel voelen van het team. Bij detachering is de overeenkomst namelijk minder vrijblijvend dan bij payrolling of uitzenden. Een gedetacheerde werknemer heeft meer rechten en ook meer plichten. Deze nieuwe (tijdelijke) werknemer is op meerdere vlakken een waardevolle toevoeging aan uw bedrijf. De detachant brengt namelijk nieuwe ideeën en andere inzichten met zich mee. Dit ‘frisse wind effect’ is vaak erg gezond voor een bedrijf. Dus heeft uw bedrijf wat u betreft dit positieve effect nodig? Kies dan voor detachering!

Weinig risico voor u als ondernemer

Wilt u snel het juiste personeel aannemen met weinig risico? Dan is detachering wellicht iets voor u. Wij als detacheringsbureau nemen namelijk het gehele werkgeversrisico op ons. Het juridische werkgeverschap ligt namelijk bij ons. U hoeft zich dus niet druk te maken over zaken als uitbetaling van salaris en doorbetaling bij ziekte. Uiteraard houdt u wel de touwtjes in handen wat betreft het aansturen van uw werknemer(s). BC Group detachering is actief binnen verschillende branches. Onze detachanten zijn vakkundig én goed opgeleid. We vragen u naar de harde criteria voor een geschikte kandidaat, maar ook naar de bedrijfscultuur en welke normen en waarden hierbij passen. Op basis van deze gegevens gaan we op zoek naar de juiste kandidaat voor de functie binnen uw organisatie. Zo bent u in mum van tijd voorzien van geschikt tijdelijk personeel!

Snel het juiste personeel aannemen met weinig risico?

Download ons gratis whitepaper en kom direct te weten:

Gratis Whitepaper:

"In 3 stappen naar een flexibele schil met weinig risico"

Veelgestelde vragen

over Detachering

Detachering is het ‘lenen’ van personeel bij een ander bedrijf; het detacheringsbureau. Het detacheringsbureau zorgt voor de uitbetaling van het salaris, houdt de personeelsadministratie bij én neemt het werkgeversrisico op zich.

Het voordeel van detacheren is dat u als ondernemer minder risico loopt. Uw werkgeversrisico’s zijn laag en betalen doet u uitsluitend voor gewerkte uren en zonder verdere zorgen. Het voordeel van detacheren bij BC Group is dat u verzekerd bent van deskundig personeel. Onze detachanten zijn gewend snel te schakelen, waardoor de inwerktijd relatief laag ligt.

De kosten van detachering bestaan uit het uurtarief van de medewerker vermenigvuldigd met de detacheringfactor. In de detachering factor worden o.a. kosten voor werving en selectie, personeelsadministratie en het risico op doorbetaling bij ziekte meegenomen.

Het verschil tussen detacheren en uitzenden is dat er bij detachering wordt ingezet op een relatie voor langere tijd, een uitzendkracht wordt vaak voor een kortere periode ingehuurd. In een detacheringsovereenkomst worden afspraken als een einddatum en geldend opzegtermijn vastgelegd. Een uitzendovereenkomst is een stuk vrijblijvender. De overeenkomst eindigt zodra de werkzaamheden stoppen. Verder hebben detachanten vaak een bepaalde expertise. Een uitzendkracht wordt over het algemeen ingezet voor de meer allround werkzaamheden.
Een detacheringsbureau leent haar werknemer uit aan een derde partij; de opdrachtgever. Het detacheringsbureau is verantwoordelijk voor de uitbetaling van het loon, de personeelsadministratie én het werkgeversrisico. Als opdrachtgever zorgt u dus enkel voor het werk of de klus die gedaan moet worden.
Nee, detachering is iets anders dan payrolling. Het verschil zit ‘m in de manier van werving en selectie. Bij detachering zorgt het detacheringsbureau voor de werving en selectie van het personeel. Zij neemt deze werknemers vervolgens in dienst en ‘leent deze uit’ aan een derde partij. In het geval van payrolling werft en selecteert de werkgever haar personeel zelf en brengt deze vervolgens onder bij een payrollbedrijf.
Het nadeel van detachering ten opzichte van vast personeel is dat een detachant zich minder betrokken voelt bij het bedrijf. Hoewel de betrokkenheid over het algemeen hoger ligt dan bij uitzendkrachten of payrollers, weet de detachant dat de functie tijdelijk is. Ook is er altijd sprake van een inwerkperiode, terwijl de duur van de samenwerking relatief kort is (in vergelijking met vast personeel).

Meer weten over hoe wij detachering aanpakken?

Wilt u meer weten over de BC Group aanpak bij detachering?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via:

Download de whitepaper "Detachering: in 3 stappen naar een flexibele schil met weinig risico"

hartelijk dank voor je aanvraag!

Je ontvangt van ons een mail met de download van het whitepaper.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard Nanninga | Hoofd omdenker