Detacheren – waarom ook niet deel 8!

Het verschil tussen detacheren en payrollen

Je bent erover uit dat je tijdelijk extra personeel nodig hebt. Maar nu twijfel je, kies je dan voor detachering of payrolling? En wat is eigenlijk het verschil? Dat leggen we je uit in dit blog. Hoewel deze begrippen soms door elkaar worden gebruikt, verschillen ze namelijk wel degelijk. De overeenkomst tussen detacheren en payrollen is dat er sprake is van een derde partij, het payrolling- of detacheringsbureau. Deze derde partij neemt onder andere de werkgeversrisico’s als ziekte en arbeidsongeschiktheid op zich.

Werving en selectie bij payrolling en detachering

Wanneer je kiest voor payroll ben je zelf verantwoordelijk voor de werving en selectie van kandidaten. Het vinden van personeel kost vaak relatief veel tijd en moeite, aangezien er een gedetailleerd functieprofiel en een wervende vacature(tekst) opgesteld moet worden. Daarnaast vinden veel ondernemers en leidinggevenden het lastig te bepalen waar ze de vacature moeten delen. Wanneer je kiest voor detacheren geef je de werving en selectie van kandidaten uit handen. Het detacheringsbureau brengt de eisen en wensen in kaart en stelt aan de hand van deze gegevens een functieprofiel op. Vervolgens gaat het bureau op zoek naar geschikte kandidaten. Ook het eerste gesprek met de kandidaten wordt door het detacheringsbureau gevoerd. Voor de geselecteerde kandidaten wordt een competentieprofiel opgesteld. Op basis van deze profielen kun jij als opdrachtgever de meest geschikte kandidaat kiezen.

Verschil in de lengte van het contract

Bij zowel payrolling als detachering staat de werknemer niet op de loonlijst van jouw bedrijf, maar op die van het bureau. De administratie die komt kijken bij het in dienst nemen en hebben van personeel wordt dan ook door het payrolling- of detacheringsbureau gedaan. Een payrollcontract is wat flexibeler dan een detacheringscontract. Dit houdt in dat zowel jij als opdrachtgever als de werknemer het contract relatief eenvoudig kunnen beëindigen. Bij een detacheringscontract bepaal je van tevoren de overeengestemde periode en werkuren. Dit biedt meer zekerheid voor zowel jou als opdrachtgever als de werknemer, aangezien jullie precies weten hoelang het contract zal lopen. Voor deze vooraf opgestelde werkuren en periode heb je als opdrachtgever een betalingsplicht. Ook de werknemer kan dit contract niet zomaar opzeggen.

Investeringen in begeleiding, trainingen en opleidingen

Zoals al eerder benoemd zorg je bij payrolling zelf voor de werving en selectie van geschikte kandidaten. Het payrollingbureau heeft daarom geen invloed op de kwaliteiten van jouw tijdelijke werknemer(s). In tegenstelling tot payrolling, neemt bij detachering het bureau de werving en selectie van kandidaten op zich. Het detacheringsbureau doet investeringen in de begeleiding, trainingen en opleidingen van haar gedetacheerde werknemers. In vergelijking met payrolling liggen bij detachering de investeringen daarom vaak een stuk hoger.

 

BC Group biedt zowel payrolling als detachering aan. Twijfel je nog wat het beste bij jouw bedrijf en situatie past? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print

Maak een afspraak

Bernhard Nanninga

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en kansen.

Andere nieuwsberichten

Detacheren – waarom ook niet deel 7!

Bij detachering ‘leen’ je een opgeleide werknemer van een derde partij; het detacheringsbureau. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder minder financieel risico voor jou als opdrachtgever. Een detacheringsbureau beschikt over een grote database met specialisten. Op basis van jouw voorkeuren maakt het bureau een selectie van geschikte kandidaten.

Lees meer
Detachering

Detacheren – waarom ook niet deel 6!

Al in een aantal blogs nemen we je mee in de wereld van het detacheren. We hebben je onder andere verteld dat detacheren helemaal niet zo prijzig is als het lijkt en dat het rust brengt binnen je bedrijf. In dit blog staan we stil bij een aantal verschillende manieren waarop detacheren kan worden ingezet en dat is best interessant.

Lees meer
Detachering

Detacheren – waarom ook niet deel 5!

Detachering brengt voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. Het zorgt voor zekerheid, flexibiliteit én kwaliteit. Het contract van bepaalde duur ligt bij de detacheringsorganisatie. Zij regelen de uitbetaling van het salaris, houden de personeelsadministratie bij en nemen het volledige werkgeversrisico op zich. Hierdoor draag jij als werkgever weinig risico én ben je snel voorzien van flexibel en deskundig personeel!

Lees meer

Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact met ons op.

hartelijk dank voor je aanvraag!

Je ontvangt van ons een mail met de download van het whitepaper.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard Nanninga | Hoofd omdenker