Wakkerliggers over personeel – Hoe vind ik personeel?

Een veelgenoemde wakkerligger voor ondernemers en leidinggevenden; het vinden van personeel voor een openstaande functie. Wat zet je in het functieprofiel en de vacature? En hoe zorg je voor een groot bereik? Je wilt natuurlijk graag dat jouw team zo spoedig mogelijk wordt versterkt met een enthousiaste nieuwe werknemer! In deze blog geven we je daarom tips voor het vinden van een geschikte kandidaat.

Een gedetailleerd functieprofiel opstellen

De eerste stap bij het vinden van personeel is het opstellen van een gedetailleerd functieprofiel. Dit profiel helpt je de meest geschikte kandidaten te herkennen. In een functieprofiel omschrijf je uiteraard de eisen als opleidingsniveau en werkervaring, maar ook de gewenste drijfveren en persoonlijkheid zijn belangrijke aspecten. Bepaal welk soort persoonlijkheid goed past binnen het team en welke drijfveren zouden helpen bij het doeltreffend vervullen van de taken. Een functieprofiel helpt niet alleen jou als ondernemer, maar ook de potentiële kandidaten. Houd het daarom vooral duidelijk. Een onduidelijk functieprofiel zal zorgen voor tijdverlies, aangezien een (te) breed scala aan kandidaten aangetrokken wordt. En wellicht wordt de perfecte kandidaat hierdoor zelfs gemist! Het is daarom belangrijk voldoende tijd te nemen voor het opstellen van een functieprofiel.

Het opstellen en delen van een vacature

Aan de hand van het opgestelde functieprofiel start je met het schrijven van een wervende vacaturetekst. Het is belangrijk dat de vacaturetekst niet te lang is en dat deze aanspreekt. Wees daarom direct duidelijk over wat er van de kandidaat verwacht wordt én wat deze baan leuk en uitdagend maakt. Nadat je een wervende vacature hebt opgesteld is het belangrijk dat deze door zoveel mogelijk potentiële kandidaten gezien wordt. Plaats de vacature op social media kanalen die je doelgroep gebruikt, zoals LinkedIn, Twitter, Instagram en Facebook. Zorg ervoor dat de openstaande vacature(s) ook terug komen op de bedrijfswebsite. Idealiter maak je hier een aparte pagina voor, inclusief beschrijving van de werksfeer en wellicht wat foto’s van het team. Op deze manier krijgen de potentiële kandidaten direct een beeld van het bedrijf achter de vacature.

Werving en selectie van personeel uitbesteden

Ondanks bovenstaande tips is en blijft het vinden van personeel een tijdrovend proces. Je kunt daarom ook overwegen de werving en selectie van personeel uit te besteden aan een detacheringsbureau. Deze bedrijven beschikken over een breed netwerk beschikbare specialisten. Zij stellen aan de hand van wensen en eisen een functieprofiel en wervende vacaturetekst op. Er wordt vervolgens ook gezorgd voor de verspreiding van de vacature. De vacature wordt dan vaak geplaatst op jouw website, de website van het detacheringsbureau én verschillende vacaturewebsites. En ook social media mag natuurlijk niet ontbreken. Op deze manier worden zoveel mogelijk potentiële kandidaten bereikt en bespaar jij als ondernemer of leidinggevende kostbare tijd!

BC Group helpt bedrijven bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print

Maak een afspraak

Ronald Hilberdink

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en kansen.

Andere nieuwsberichten

personeel & ondernemen

Wakkerliggers over personeel – Hoe behoud ik mijn personeel?

Eén van de meest benoemde wakkerliggers voor managers; hoe behoud ik mijn personeel? Veel managers zien het personeel net zo snel vertrekken als dat ze gekomen zijn. In dit blog geven we verschillende tips voor het behouden van personeel. De belangrijkste voorwaarde voor het behouden van personeel? Waarmaken wat je belooft.

Lees meer
personeel & ondernemen

Wakkerliggers over personeel – 4 tips voor het evalueren van personeel

Om jouw personeel gemotiveerd te houden en waar nodig bij te kunnen sturen is evalueren erg belangrijk. Toch zien veel werkgevers en managers op tegen evaluatiegesprekken. Bij een goede voorbereiding en de juiste evaluatievorm is dit helemaal niet nodig. Het klassieke jaarlijkse evaluatiegesprek, waarbij volledig gefocust wordt op het verleden is niet meer van deze tijd. In deze blog geven we je 4 tips voor een positieve en effectieve evaluatieprocedure.

Lees meer
personeel & ondernemen

Wakkerliggers over personeel – hoe personeel werven?

Het is duidelijk; je hebt (tijdelijk) nieuw personeel nodig. Er is meer werk dan je werknemers aankunnen. Of misschien werk je wel alleen en kom je handen tekort. Al snel rijst vervolgens de vraag; hoe doe ik dat eigenlijk personeel werven? Dan heb je twee mogelijkheden; zelf werven of uitbesteden. Wij vertellen je in dit blog meer over deze mogelijkheden.

Lees meer

Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact met ons op.

hartelijk dank voor je aanvraag!

Je ontvangt van ons een mail met de download van het whitepaper.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard Nanninga | Hoofd omdenker