Detacheren – waarom ook niet deel 7!

Minder financieel risico met detacheren

Bij detachering ‘leen’ je een opgeleide werknemer van een derde partij; het detacheringsbureau. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder minder financieel risico voor jou als opdrachtgever. Een detacheringsbureau beschikt over een grote database met specialisten. Op basis van jouw voorkeuren maakt het bureau een selectie van geschikte kandidaten.

Bespaar kostbare wervingstijd

Wellicht heb je het al eens ervaren, het werven van personeel kost over het algemeen veel (kostbare) tijd. Een vacature opstellen en plaatsen is nog maar het begin! Voordat er een geschikte kandidaat op gesprek is geweest en je hem of haar hebt overtuigd dat jouw bedrijf de beste optie is, ben je vaak al weken verder. Vervolgens heb je nog te maken met een opzegtermijn, waardoor het uiteindelijk maanden duurt voordat de functie officieel is bekleed. Met detachering bespaar je kostbare tijd, omdat het detacheringsbureau het intensieve werving- en selectieproces uitvoert. Zij beschikken over een grote database specialisten binnen verschillende gebieden. Op basis van jouw voorkeuren worden er kandidaten geselecteerd, van wie een competentieprofiel wordt opgesteld. Vervolgens kies je welke kandidaat jij het meest geschikt acht. Met detachering bespaar je daarom veel kostbare wervingstijd!

Het detacheringsbureau draagt de werkgeversrisico’s

Het financiële risico wordt met detachering eveneens verminderd doordat het detacheringsbureau de werkgeversrisico’s draagt. Je bent als opdrachtgever dus niet verantwoordelijk voor doorbetaling bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Je betaalt als opdrachtgever enkel de daadwerkelijk gewerkte uren van de detachant. Hoewel vergoedingen als vakantiedagen en feestdagen vaak verrekend zijn in het uurtarief, hoef je deze niet door te betalen. Wanneer je kiest voor detachering kun je dus relatief eenvoudig berekenen welke kosten dit met zich mee zal brengen. Zonder rekening te hoeven houden met (grote) financiële risico’s.

Detachanten zijn gewend snel te schakelen

Veel detachanten hebben al bij verschillende organisaties gewerkt. Hierdoor zijn zij gewend snel te schakelen en kunnen zij zich eenvoudiger aanpassen. De inwerktijd zal daarom korter zijn, waardoor je als opdrachtgever kosten bespaart. Het detacheringsbureau investeert daarnaast in begeleiding, trainingen en opleidingen van haar werknemers. Je zult met detachering daarom altijd worden voorzien van goed opgeleid personeel. Aangezien detachanten kennis hebben van hun vak én gewend zijn snel te schakelen, zijn zij vaak ook hoog productief.

Benieuwd naar de mogelijkheden en kansen van detachering? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen je graag een geschikte kandidaat te vinden voor jouw openstaande functie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print

Maak een afspraak

Bernhard Nanninga

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en kansen.

Andere nieuwsberichten

Detacheren – waarom ook niet deel 8!

Je bent erover uit dat je tijdelijk extra personeel nodig hebt. Maar nu twijfel je, kies je dan voor detachering of payrolling? En wat is eigenlijk het verschil? Dat leggen we je uit in dit blog. Hoewel deze begrippen soms door elkaar worden gebruikt, verschillen ze namelijk wel degelijk. De overeenkomst tussen detacheren en payrollen is dat er sprake is van een derde partij, het payrolling- of detacheringsbureau. Deze derde partij neemt onder andere de werkgeversrisico’s als ziekte en arbeidsongeschiktheid op zich.

Lees meer
Detachering

Detacheren – waarom ook niet deel 6!

Al in een aantal blogs nemen we je mee in de wereld van het detacheren. We hebben je onder andere verteld dat detacheren helemaal niet zo prijzig is als het lijkt en dat het rust brengt binnen je bedrijf. In dit blog staan we stil bij een aantal verschillende manieren waarop detacheren kan worden ingezet en dat is best interessant.

Lees meer
Detachering

Detacheren – waarom ook niet deel 5!

Detachering brengt voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. Het zorgt voor zekerheid, flexibiliteit én kwaliteit. Het contract van bepaalde duur ligt bij de detacheringsorganisatie. Zij regelen de uitbetaling van het salaris, houden de personeelsadministratie bij en nemen het volledige werkgeversrisico op zich. Hierdoor draag jij als werkgever weinig risico én ben je snel voorzien van flexibel en deskundig personeel!

Lees meer

Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact met ons op.

hartelijk dank voor je aanvraag!

Je ontvangt van ons een mail met de download van het whitepaper.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard Nanninga | Hoofd omdenker