Detacheren – waarom ook niet deel 6!

Detachering maar dan net iets anders

Al in een aantal blogs nemen we je mee in de wereld van het detacheren. We hebben je onder andere verteld dat detacheren helemaal niet zo prijzig is als het lijkt en dat het rust brengt binnen je bedrijf. In dit blog staan we stil bij een aantal verschillende manieren waarop detacheren kan worden ingezet en dat is best interessant.

Detavast – Detacheringsovereenkomst met overname

Je kunt er als ondernemer voor kiezen om iemand te detacheren, omdat je zeker weet dat het om een tijdelijke klus gaat. Maar detacheren wordt ook wel gebruikt als proefperiode. Om aan elkaar te wennen. En in aantal gevallen wordt de gedetacheerde werknemer na afloop van de detacheringsperiode in vaste dienst genomen door de opdrachtgever. Als dat bij voorbaat de bedoeling is dan kun je ook gebruik maken van een detavast-overeenkomst. Dat is een detacheringsovereenkomst met overname, waarbij de werknemer kosteloos overgenomen wordt. Tijdens de detacheringsperiode is het detacheringsbureau de formele werkgever en draagt dan ook het volledige risico. De arbeidsvoorwaarden zijn in de meeste gevallen al wel hetzelfde als wanneer de werknemer direct in dienst van de opdrachtgever zou zijn.

Detachering bij re-integratie

Detachering kan in verschillende situaties worden toegepast, bijvoorbeeld als er sprake is van een re-integratietraject in het tweede spoor. Dat betekent dat een werknemer bij een ander werkgever gaat werken. De huidige werkgever is in dit geval de inlener. Deze vorm van detachering kan ingezet worden als kennismakingsperiode. Als zowel de werknemer en de nieuwe werkgever tevreden zijn, kan de detachering omgezet worden in een vaste aanstelling bij de nieuwe werkgever. De detachering verloopt dus niet direct via een detacheringsbureau of HR-dienstverlener, maar zij kunnen bijvoorbeeld wel zorgen voor de nodige begeleiding.

Detachering en banenafspraak

Mensen met een arbeidsbeperking of een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen vaak moeilijk een baan vinden. Werkgevers zijn vaak huiverig om deze mensen een baan aan te bieden. Om werkgevers te stimuleren deze groep mensen toch een kans te geven, heeft het kabinet samen met werkgevers en werknemers de banenafspraak opgesteld. En nu komt het mooie; detachering telt mee voor de banenafspraak. Iemand met bijvoorbeeld een afstand tot de arbeidsmarkt kan dan via een detacheringstraject aan de slag bij een opdrachtgever. Voorwaarde is wel dat de medewerker in het doelgroepregister is opgenomen.

 

Waarom detachering onder deze afspraak valt? Omdat bedrijven als het ware een nieuwe baan creëren. De werknemer wordt voor een bepaalde termijn ingeleend om bijvoorbeeld deel te nemen aan een speciaal project. De opdrachtgever loopt weinig risico en biedt iemand die moeilijk een baan kan vinden een mooie kans. Tijdens de detacheringsperiode blijkt trouwens vaak dat alle vooroordelen volkomen onterecht zijn en dat deze mensen juist ontzettend gemotiveerd zijn.

 

Meer weten over detachering? Neem contact op!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print

Maak een afspraak

Bernhard Nanninga

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en kansen.

Andere nieuwsberichten

Detacheren – waarom ook niet deel 8!

Je bent erover uit dat je tijdelijk extra personeel nodig hebt. Maar nu twijfel je, kies je dan voor detachering of payrolling? En wat is eigenlijk het verschil? Dat leggen we je uit in dit blog. Hoewel deze begrippen soms door elkaar worden gebruikt, verschillen ze namelijk wel degelijk. De overeenkomst tussen detacheren en payrollen is dat er sprake is van een derde partij, het payrolling- of detacheringsbureau. Deze derde partij neemt onder andere de werkgeversrisico’s als ziekte en arbeidsongeschiktheid op zich.

Lees meer

Detacheren – waarom ook niet deel 7!

Bij detachering ‘leen’ je een opgeleide werknemer van een derde partij; het detacheringsbureau. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder minder financieel risico voor jou als opdrachtgever. Een detacheringsbureau beschikt over een grote database met specialisten. Op basis van jouw voorkeuren maakt het bureau een selectie van geschikte kandidaten.

Lees meer
Detachering

Detacheren – waarom ook niet deel 5!

Detachering brengt voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. Het zorgt voor zekerheid, flexibiliteit én kwaliteit. Het contract van bepaalde duur ligt bij de detacheringsorganisatie. Zij regelen de uitbetaling van het salaris, houden de personeelsadministratie bij en nemen het volledige werkgeversrisico op zich. Hierdoor draag jij als werkgever weinig risico én ben je snel voorzien van flexibel en deskundig personeel!

Lees meer

Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact met ons op.

hartelijk dank voor je aanvraag!

Je ontvangt van ons een mail met de download van het whitepaper.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard Nanninga | Hoofd omdenker