MatchWorks neemt uitzender Flexible+ over

Flexible+ sluit zich aan bij MatchWorks

Met deze overname geeft MatchWorks verder vorm aan de ingezette strategie zich in haar omgeving als sterke HR-dienstverlener te positioneren. In de woorden van de mensen achter MatchWorks: “een mooie groep ondernemingen van én voor mensen uit onze regio”. De deal is wederom tot stand gekomen met hulp van Centrum voor Bedrijfsopvolging.

MatchWorks is met haar ondernemingen BC Group, Werkcoöperatie De Middencirkel en Flexible+ actief binnen het gebied Zwolle, Elburg, Raalte, Hardenberg, Hoogeveen en Meppel. Door de overname ontstaat een organisatie waar ruim 560 mensen voor werk & inkomen op vertrouwen.

 

Flexible+

In 2013 opgericht door André Le Blanc, Jos Jansman en Rick Spijkerboer heeft het bedrijf zich volgens klanten ontwikkeld naar meer dan een uitzendpartner. Gecoördineerd vanuit de vestiging in Raalte werken vakkrachten door het hele land.

“We pakken goede mensen overal op, daarin kennen we weinig tot geen angst. We betalen opleidingen en geven jaarcontracten. Bovendien kunnen medewerkers gebruik maken van ons wagenpark en gereedschap.” zo geeft Spijkerboer aan dat zijn geesteskind investeert in een totaalpakket. “We zijn een bedrijf dat met partners langdurige relaties aangaat; dit zie je in onze oplossingen terug”, zegt hij hier over.

Spijkerboer blijft na de overname directeur van Flexible+. Spijkerboer: “Ons doel is alle ondernemingen in de groep te laten groeien en profiteren van elkaars kennis en kunde, ondersteund door een financieel solide en gezonde organisatie. Het idee achter MatchWorks sprak gelijk aan: verder bouwen aan een organisatie met focus op de belangen van ondernemers. Dat we met Flexible+ als een MatchWorks-onderneming verder gaan, wordt door mijn mensen en mezelf als een logisch vervolg gezien.”

 

MatchWorks

MatchWorks is in 2020 opgericht door Ronald Hilberdink en Bernhard Nanninga. Het is een regionaal actieve onderneming die zich concentreert op het ondersteunen van haar diverse zelfstandige HR-merken. MatchWorks heeft zo als doel bij te dragen aan het voor de toekomst behouden van diverse goed lopende, op werk gerichte activiteiten. Hilberdink:

“Op deze manier bieden wij lokale ondernemers de mogelijkheid hun prachtige onderneming en team – met behoud van de eigen identiteit – te verbinden aan een sterk geheel. Daarnaast is het, zoals ik het voor me, zie de manier om deze regio kleurrijk en aantrekkelijk te houden voor ondernemers en mensen van hier. Wij zijn een doe-maar-gewoon club die direct reageert als een project daar om vraagt of, waar nodig, razendsnel een volledig HR-proces overneemt. Met deze nieuwe acquisitie zien we onze ideeën hierover verder vorm krijgen. Het is mijn overtuiging dat de combinatie met het team van Flexible+ meer kansen en zekerheden biedt voor iedereen die met of voor ons werkt. Dat zie ik als iets moois”.

 

Richard Temmink van Centrum voor Bedrijfsopvolging begeleidde de overname:

“Matchworks is een onderneming met een duidelijke strategie”

Ze heeft mensen in huis met ervaring in het doen van overnames. Voor Flexible+ is deze aansluiting een logische volgende stap in de verdere groei en een juiste keuze om continuïteit te borgen. Juist de filosofie achter MatchWorks spreekt ondernemingen zoals Flexible+ en eerder al BC Group aan. Het laat zien dat behoud van een zelfstandige karakter na een overname mogelijk is. Een win-win situatie voor klanten, medewerkers en bedrijven als deze, die zich betrokken voelen bij hun door de jaren heen zorgvuldig opgebouwde merk. Ik zie dat dit vaak de doorslag geeft bij ondernemers die een overname of opvolgingsvraagstuk voor zich op tafel hebben liggen.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print

Maak een afspraak

Ronald Hilberdink

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en kansen.

Andere nieuwsberichten

Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact met ons op.

hartelijk dank voor je aanvraag!

Je ontvangt van ons een mail met de download van het whitepaper.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard Nanninga | Hoofd omdenker