Detacheren – waarom ook niet deel 2!

...Maar detachering kost me toch een hoop geld?

Het meest gehoorde vooroordeel over detachering? Dat is met stip op 1 toch wel dat het een hele hoop geld kost. En iets dat heel veel geld kost en waarvan je niet zo goed weet wat je ervan moet denken; daar zie je liever vanaf. Dat is toch jammer. We kunnen je namelijk vertellen dat detacheren helemaal niet zoveel kost als wat je denkt. Het levert je wel een hoop op. Je interesse gewekt? Lees er meer over.

Waar betaal je voor bij detachering?

Dat is eenvoudig. Je betaalt je detacheringspartner (ons) het uurloon van de medewerker plus een opslag. In dit tarief zitten onder andere de salariskosten en de premies, administratiekosten, scholingskosten en de kosten rondom de werving en selectie. Daar staat natuurlijk wat tegenover; in ruil daarvoor hebben wij je een geschikte medewerker aangeleverd. En wat heel prettig is; wij nemen het juridisch werkgeverschap op ons. Je kunt het zo zien; de werknemer is bij ons in dienst en voert de opdracht of werkzaamheden voor jou uit. Vaak blijkt trouwens dat detacheren niet eens zoveel duurder is dan het zelf in dienst nemen van een medewerker. Klinkt best aantrekkelijk toch?

 

Waar betaal je niet voor bij detachering?

Als opdrachtgever blijf je gewoon verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en goed werkgeverschap. Of dat nu gaat om vast personeel of gedetacheerd personeel. Je houdt de touwtjes in handen. Je zorgt ervoor dat de werknemer ingewerkt wordt en kennismaakt met het bedrijf. En net zo belangrijk zijn een goede werksfeer en fijne werkplek. De gedetacheerde werknemer kan zijn opdracht uiteraard naar behoren uitvoeren en ervaart daarbij geen weerstand van collega’s. Wij kunnen wel een adviserende rol spelen, wanneer bijvoorbeeld blijkt dat vast personeel de nieuwe collega als bedreiging ziet.

 

Detachering – een investering die loont

Jazeker! Als je ervoor kiest om te detacheren, dan kies je voor een investering die loont. En als je er goed over nadenkt is het niet eens zo’n grote investering. En al helemaal niet als je het vergelijkt met het zelf in dienst nemen van een medewerker. Daar loop je veel meer risico. Je betaalt door bij (langdurige) ziekte, verlof of ontslag. Daar is bij detachering geen sprake van. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren. En wat als de opdracht onverwacht eerder eindigt? Dan is ook dat risico voor ons. Wij betalen de werknemer gewoon door tot einde looptijd overeenkomst.

De bijdrage van de gedetacheerde werknemer heeft een positieve invloed op het bedrijfsresultaat van je onderneming. Het zorgt voor groei, of winst. Of een tevreden klant. Hij of zij heeft collega’s en jou nieuwe inzichten, of andere benaderingen gebracht. Misschien zijn werkprocessen zelfs efficiënter en effectiever geworden. Kortom; detacheren is het inlenen van personeel sur plus!

 

Zekerheden van BC Group detachering

Samenwerken met BC Group detachering betekent samenwerken met een professionele, ervaren detacheringspartner. Wij luisteren naar de wensen van onze opdrachtgevers en maken zo de juiste match. We leveren gemotiveerde medewerkers en hanteren een transparante werkwijze.

 

Ook weten wat detachering je oplevert? Neem contact met ons op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print

Maak een afspraak

Bernhard Nanninga

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en kansen.

Andere nieuwsberichten

Detacheren – waarom ook niet deel 8!

Je bent erover uit dat je tijdelijk extra personeel nodig hebt. Maar nu twijfel je, kies je dan voor detachering of payrolling? En wat is eigenlijk het verschil? Dat leggen we je uit in dit blog. Hoewel deze begrippen soms door elkaar worden gebruikt, verschillen ze namelijk wel degelijk. De overeenkomst tussen detacheren en payrollen is dat er sprake is van een derde partij, het payrolling- of detacheringsbureau. Deze derde partij neemt onder andere de werkgeversrisico’s als ziekte en arbeidsongeschiktheid op zich.

Lees meer

Detacheren – waarom ook niet deel 7!

Bij detachering ‘leen’ je een opgeleide werknemer van een derde partij; het detacheringsbureau. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder minder financieel risico voor jou als opdrachtgever. Een detacheringsbureau beschikt over een grote database met specialisten. Op basis van jouw voorkeuren maakt het bureau een selectie van geschikte kandidaten.

Lees meer
Detachering

Detacheren – waarom ook niet deel 6!

Al in een aantal blogs nemen we je mee in de wereld van het detacheren. We hebben je onder andere verteld dat detacheren helemaal niet zo prijzig is als het lijkt en dat het rust brengt binnen je bedrijf. In dit blog staan we stil bij een aantal verschillende manieren waarop detacheren kan worden ingezet en dat is best interessant.

Lees meer

Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact met ons op.

hartelijk dank voor je aanvraag!

Je ontvangt van ons een mail met de download van het whitepaper.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard Nanninga | Hoofd omdenker