Detacheren – waarom ook niet deel 3!

…Maar detacheren is toch hetzelfde als uitzenden?

Detacheren en uitzenden; dat is één pot nat….toch? Fout! Net als de veronderstelling dat detachering alleen voor hoogopgeleiden is trouwens. Er zit wel degelijk een aantal grote verschillen tussen detacheren en uitzenden. We zetten de drie grootste voor je op een rij:

 

1. Vaste overeenkomst versus uitzendovereenkomst

In een detacheringsovereenkomst worden duidelijke afspraken vastgelegd, zoals de einddatum en een  geldend opzegtermijn. Daarbij is het zo dat als de opdracht eerder afgerond wordt, het detacheringsbureau verplicht is door te betalen tot de afgesproken einddatum. Dit type contract kent meer rechten, maar ook meer plichten dan een uitzendcontract.

Een uitzendovereenkomst is een stuk vrijblijvender. Zo eindigt de overeenkomst zodra de werkzaamheden stoppen. Omdat er geen opzegtermijn is, kan dat per direct zijn. Uitzendkrachten krijgen alleen de gewerkte uren uitbetaald en worden ook niet doorbetaald bij ziekte of vrije dagen.

2. Lang versus kort

Bij detachering wordt ingezet op het opbouwen van een duurzame relatie en voor langere tijd. Vaak is er intentie om te investeren in de gedetacheerde medewerker. De medewerker kan zijn of haar expertise dan nog beter inzetten en wordt de meerwaarde voor de opdrachtgever én het detacheringsbureau verder vergroot.

Een uitzendkracht wordt vaak voor een kortere periode ingehuurd, bijvoorbeeld als er sprake is van seizoenswerk of ander piekmoment. Dan kan het gaan om een periode variërend van enkele dagen tot enkele weken. Al zijn er wel uitzonderingen. Groei en ontwikkeling van een medewerker zijn hier minder van belang. En dat geeft ons meteen een mooi bruggetje naar het volgende verschil.

3. Specialistische functie versus algemene werkzaamheden

We weten dat er, als het gaat om detachering, vaak gevraagd wordt naar iemand die beschikt over een bepaalde expertise. Soms zelfs heel specialistisch. Dat zien we veel binnen finance en ict, maar ook binnen de bouw en infrastructuur. Die specifieke specialistische kennis is van groot belang voor de ondernemer, want dat brengt hem verder. Daarnaast kan met behulp van de medewerker nieuwe kennis opgebouwd worden.

Een uitzendkracht wordt vaak ingezet om de meer algemene werkzaamheden uit te voeren. Dat zien we bijvoorbeeld in de horeca of productiebedrijven. De inwerktijd is vaak kort en de werkzaamheden niet specialistisch.

En nog een misvatting

We benoemden het al in de intro, maar een grote misvatting is dat detachering alleen kan worden ingezet voor hoogopgeleide mensen. Dat was vroeger misschien zo, maar tegenwoordig kun je ook timmermannen, monteurs en verzorgenden detacheren.

BC Group Detachering

Als detacheringspartner richten wij ons op een duurzame samenwerking. Tussen ons en onze opdrachtgever en tussen ons en de medewerker. We fungeren niet slechts als tussenpersoon, maar als sparringpartner in allerlei situaties. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print

Maak een afspraak

Bernhard Nanninga

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en kansen.

Andere nieuwsberichten

Detacheren – waarom ook niet deel 8!

Je bent erover uit dat je tijdelijk extra personeel nodig hebt. Maar nu twijfel je, kies je dan voor detachering of payrolling? En wat is eigenlijk het verschil? Dat leggen we je uit in dit blog. Hoewel deze begrippen soms door elkaar worden gebruikt, verschillen ze namelijk wel degelijk. De overeenkomst tussen detacheren en payrollen is dat er sprake is van een derde partij, het payrolling- of detacheringsbureau. Deze derde partij neemt onder andere de werkgeversrisico’s als ziekte en arbeidsongeschiktheid op zich.

Lees meer

Detacheren – waarom ook niet deel 7!

Bij detachering ‘leen’ je een opgeleide werknemer van een derde partij; het detacheringsbureau. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder minder financieel risico voor jou als opdrachtgever. Een detacheringsbureau beschikt over een grote database met specialisten. Op basis van jouw voorkeuren maakt het bureau een selectie van geschikte kandidaten.

Lees meer
Detachering

Detacheren – waarom ook niet deel 6!

Al in een aantal blogs nemen we je mee in de wereld van het detacheren. We hebben je onder andere verteld dat detacheren helemaal niet zo prijzig is als het lijkt en dat het rust brengt binnen je bedrijf. In dit blog staan we stil bij een aantal verschillende manieren waarop detacheren kan worden ingezet en dat is best interessant.

Lees meer

Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact met ons op.

hartelijk dank voor je aanvraag!

Je ontvangt van ons een mail met de download van het whitepaper.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard Nanninga | Hoofd omdenker