Detacheren – waarom ook niet deel 4!

Hoe detacheren rust brengt bij jou en je personeel

Onrust binnen je bedrijf; daar kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Een geplande overname, een conflict tussen personeelsleden, of financiële onrust. Maar onrust of onvrede kan ook ontstaan omdat er meer werk is dan personeelscapaciteit, of omdat bepaalde expertise ontbreekt. Detacheren kan in deze situaties een uitkomst zijn.

Rumoer in je bedrijf

Dat is natuurlijk nooit goed. Je mensen presteren minder en niet zozeer omdat ze niet willen, maar omdat ze minder goed in hun vel zitten. Je merkt dat mensen sneller geïrriteerd raken en je ziekteverzuim is ook hoger dan gemiddeld. Je medewerkers geven aan dat het ze boven de pet groeit; ze de planning niet meer rond krijgen. En ook van collega-ondernemers krijg je regelmatig de vraag of het je allemaal nog wel lukt….

 

Er zijn verschillende situaties die deze strubbelingen kunnen veroorzaken:

 

  • Een zwangerschaps- of geboorteverlof
  • Sabbatical van een medewerker
  • Langdurige ziekte
  • Specialistische project
  • Groei van de onderneming

 

Door deze situaties kan personeelstekort ontstaan; ofwel de vraag is hoger dan het aanbod. Nieuw personeel in eigen dienst aannemen vind je wat riskant, je weet namelijk nooit wat de toekomst brengt. Maar heb je wel eens gedacht aan het detacheren van een medewerker?

Detacheren brengt rust

Zoals je misschien weet, blijft de gedetacheerde medewerker in dienst van het detacheringsbureau. Zij dragen dus ook de bijbehorende werkgeversrisico’s. Je sluit een tijdelijke overeenkomst, maar wel voor een langere tijd. De medewerker beschikt over de expertise die jij nodig hebt en is snel inzetbaar. Detacheren levert je veel op, waaronder meer balans en rust in je onderneming. Jij en je medewerkers krijgen de regie weer terug. Er ontstaat ademruimte voor iedereen. De gedetacheerde werknemer start vol goede moed en met een flinke dosis positieve energie en dat straalt door naar de rest. Je mensen zijn weer gemotiveerd en hebben zin om de klus te klaren. Een andere prettige bijkomstigheid is dat de nieuwe medewerker nieuwe, waardevolle inzichten kan geven. Een andere kijk op het uitvoeren van bepaalde terugkerende werkzaamheden bijvoorbeeld, waardoor het sneller of beter kan.

Voor jou en je medewerkers

Detacheren ontzorgt jou en je medewerkers. Je onderneming profiteert van de deskundigheid en frisse blik van de gedetacheerde kracht, maar je hebt verder geen zorgen over alle werkgeversrisico’s. Die liggen bij ons, weet je nog!? Je betaalt alleen voor de geleverde arbeid. Voor veel ondernemers is dit een reden om te kiezen voor detacheren. Ze kunnen versterking gebruiken, maar zelf aannemen is nog een brug te ver. Bovendien kunnen zij profiteren van de kennis en ervaring van hun detacheringspartner.

 

Ook meer rust in je bedrijf? Weten hoe detacheren jou kan helpen? Neem contact met ons op en we vertellen je meer!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print

Maak een afspraak

Bernhard Nanninga

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en kansen.

Andere nieuwsberichten

Detacheren – waarom ook niet deel 8!

Je bent erover uit dat je tijdelijk extra personeel nodig hebt. Maar nu twijfel je, kies je dan voor detachering of payrolling? En wat is eigenlijk het verschil? Dat leggen we je uit in dit blog. Hoewel deze begrippen soms door elkaar worden gebruikt, verschillen ze namelijk wel degelijk. De overeenkomst tussen detacheren en payrollen is dat er sprake is van een derde partij, het payrolling- of detacheringsbureau. Deze derde partij neemt onder andere de werkgeversrisico’s als ziekte en arbeidsongeschiktheid op zich.

Lees meer

Detacheren – waarom ook niet deel 7!

Bij detachering ‘leen’ je een opgeleide werknemer van een derde partij; het detacheringsbureau. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder minder financieel risico voor jou als opdrachtgever. Een detacheringsbureau beschikt over een grote database met specialisten. Op basis van jouw voorkeuren maakt het bureau een selectie van geschikte kandidaten.

Lees meer
Detachering

Detacheren – waarom ook niet deel 6!

Al in een aantal blogs nemen we je mee in de wereld van het detacheren. We hebben je onder andere verteld dat detacheren helemaal niet zo prijzig is als het lijkt en dat het rust brengt binnen je bedrijf. In dit blog staan we stil bij een aantal verschillende manieren waarop detacheren kan worden ingezet en dat is best interessant.

Lees meer

Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact met ons op.

hartelijk dank voor je aanvraag!

Je ontvangt van ons een mail met de download van het whitepaper.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard Nanninga | Hoofd omdenker