Waarom flexwerk uit het verdomhoekje moet

Flexwerk is al jaren onderwerp van discussie. Voer voor politici en de angst van vakbonden. En geheel onterecht. Met flexwerk is namelijk niets mis. Alle gerenommeerde detacheringsbureaus, en ik spreek er vanuit mijn werk heel veel, hebben hun administratie goed op orde. Wat er mis lijkt, zijn de bureaus die het niet zo nauw nemen met de regels. En daar moet je zeker tegen optreden. Zonder discussie!
flexwerk detachering

Maar vinden we die niet in elke bedrijfstak? De bedrijven die het niet zo nauw nemen met de wet en haar regelgeving?

 

Betekent dat dan per definitie dat flexwerk fout is? NEE. Want;

  • Flexwerk biedt ruimte om te groeien;
  • Flexwerk biedt ruimte om klappen op te vangen;
  • Flexwerk biedt vooral kansen.

 

Snel schakelen met flexwerk|
Net als veel achterliggende periodes, heeft corona laten zien dat werk niet zo vanzelfsprekend is. Waar de druk af- of toeneemt werden mensen ontslagen, mochten ze thuiswerken of ontstonden nieuwe banen. Corona, maar ook de bankencrisis, heeft laten zien dat het vreselijk ingewikkeld is om vastigheid te bieden of om je bedrijf snel om te vormen. En hier passen de goede bureaus in. Flexwerk biedt de mogelijkheid snel te schakelen, en met al mijn collega’s dragen we ook weer zorg voor het verschuiven van deze medewerkers naar nieuwe opdrachtgevers. Hierdoor kan veel schade voorkomen worden en zijn veel werkgevers gered met óf een werknemer minder, óf met juist een werknemer meer. Van horecabeveiliger naar verkeersregelaar bij het ziekenhuis. Van eventmanager naar koerier. De oplossingen zijn eindeloos.

 

Flexwerk werkt voor alle partijen
Maar flexwerk biedt ook vooral kansen. Aan de jeugd en aan ouderen. Veel van deze groepen willen tijdelijk werk, of een opstap naar iets nieuws. Eerst even kennismaken met dat bedrijf. Snuffelen of dat werk inderdaad past. Of de ommezwaai op latere leeftijd. Met flexwerk is dat perfect geregeld voor alle partijen.

 

Kansen bieden
Dat willen we toch allemaal! Zorgen dat de gevolgen van welke crisis minimaal zijn? En wat nu als de groei (na corona) toch weer gaat inzetten of doorzetten? Direct mensen in vaste dienst aannemen? Vooral doen! En het hoofd blijven gebruiken. En daar waar het herstel pril is, vooral mensen de kansen geven om te groeien en leren.

 

Wij bieden hybride werkvormen
Hulp nodig? Wij kunnen elke werkvorm ondersteunen; van uitzenden naar payroll. Van tijdelijk werk naar vast. Van administratieve last naar oplossingen. BC Group HR-Diensten biedt hybride werkvormen voor alle werkgevers, werknemers en instanties. Meer informatie? Kijk dan op Pluspunten van detacheren voor ondernemers  of Deskundig advies. Je mag me natuurlijk ook gerust een mail sturen met je vraag.

 

Bernhard Nanninga
Hoofd Omdenker BC Group

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print

Maak een afspraak

Bernhard Nanninga

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en kansen.

Andere nieuwsberichten

Detacheren – waarom ook niet deel 8!

Je bent erover uit dat je tijdelijk extra personeel nodig hebt. Maar nu twijfel je, kies je dan voor detachering of payrolling? En wat is eigenlijk het verschil? Dat leggen we je uit in dit blog. Hoewel deze begrippen soms door elkaar worden gebruikt, verschillen ze namelijk wel degelijk. De overeenkomst tussen detacheren en payrollen is dat er sprake is van een derde partij, het payrolling- of detacheringsbureau. Deze derde partij neemt onder andere de werkgeversrisico’s als ziekte en arbeidsongeschiktheid op zich.

Lees meer

Detacheren – waarom ook niet deel 7!

Bij detachering ‘leen’ je een opgeleide werknemer van een derde partij; het detacheringsbureau. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder minder financieel risico voor jou als opdrachtgever. Een detacheringsbureau beschikt over een grote database met specialisten. Op basis van jouw voorkeuren maakt het bureau een selectie van geschikte kandidaten.

Lees meer
Detachering

Detacheren – waarom ook niet deel 6!

Al in een aantal blogs nemen we je mee in de wereld van het detacheren. We hebben je onder andere verteld dat detacheren helemaal niet zo prijzig is als het lijkt en dat het rust brengt binnen je bedrijf. In dit blog staan we stil bij een aantal verschillende manieren waarop detacheren kan worden ingezet en dat is best interessant.

Lees meer

Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact met ons op.

hartelijk dank voor je aanvraag!

Je ontvangt van ons een mail met de download van het whitepaper.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard Nanninga | Hoofd omdenker